Skip to content
ActualitatCulturaDestacatLloret de VistalegreMontuïriPetraSencellesSineu

Bisbat i Consell inverteixen més de 500.000 euros en el patrimoni eclesiàstic del Pla

Convent dels Mínims de Sineu

El Consell de Mallorca i el Bisbat de Mallorca han celebrat, aquest dilluns, la reunió anual de la Comissió Mixta per planificar i coordinar les actuacions i les intervencions que es duran a terme aquest any 2024 en matèria de patrimoni. La inversió serà de 657.222 euros i hi ha una bona partida d’aquests doblers que van a parar al patrimoni eclesiàstic del Pla de Mallorca.

En destaca la partida de restauracions que està dotada amb 524.222 euros i inclou dues partides per a la restauració de béns immobles. Tots dos edificis són del Pla. Hi ha per una part la primera fase de la restauració de la coberta de l’església parroquial de Sant Pere de Sencelles i la primera fase de rehabilitació de l’església del Convent dels Mínims de Sineu.

A més dins aquesta mateixa partida també s’hi inclou la intervenció en el retaule de Sant Sebastià de la parroquial de Lloret, entre altres intervencions de fora del Pla de Mallorca.

Dins la partida d’estudis preliminars, aquest 2024, es faran els estudis de béns patrimonials que presenten alguna alteració, assegurant així la primera fase de futures intervencions amb totes les garanties. Entre aquests també hi ha tres peces del Pla de Mallorca, la verge morta de la parròquia de Sant Cristòfol de Biniali, el retaule del Nom de Jesús de la parròquia de Sant Bartomeu de Montuïri i l’orgue de Petra.

La inversió aprovada per aquest any pel Consell i el Bisbat és d’un total de 657.222 euros. A més de les intervencions ja assenyalades també hi haurà partides destinades a les digitalitzacions de patrimoni documental.

FORA DEL PLA

Les tasques de conservació del Patrimoni més enllà del Pla seran per a iniciar la primera fase de la conservació preventiva i digitalització de la Sèrie Miscel·lània de l’Arxiu Diocesà de Mallorca. I de l’altra, s’aprova la conservació preventiva i digitalització del Fons Musical de l’Arxiu de la Congregació de Sant Felip Neri de Palma -que compta amb partitures d’oratoris dels segles XVI al XIX-.

En els estudis preliminars a més de les peces ja esmentades del Pla hi haurà la verge morta de la parròquia de Sant Bartomeu de Capdepera i el retaule de la Passio Imaginis del Santuari de Sant Salvador de Felanitx.

Aquest 2024 també es conclourà la restauració de la capella de Santa Caterina Tomàs de la parròquia de Pollença: es finalitzarà la intervenció del retaule. El retaule del Sant Crist de la parròquia de Santa Maria la Major d’Inca i s’iniciarà la primera fase de la restauració del llit de la verge morta de la parròquia de Sant Jaume de Palma.

També es manté la partida reservada a la restauració d’orgues, que inclou la intervenció sobre el de Santanyí, considerat una de les més importants obres d’orgueneria d’Espanya amb reconeixement internacional.

Back To Top