Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Més de 125 tractors del Pla camí de Ciutat

Avui dilluns els pagesos de Mallorca han convocat una tractorada. Diferents indrets de l’illa han servit de punt de trobada per partir amb els tractors cap a Ciutat i allà reivindicar la millora de les polítiques agràries. Volen expressar les seves reivindicacions a Brussel·les, al Govern espanyol i al Govern Balear. Entre els punts de partida hi ha dos llocs del Pla, dos coneguts restaurants d’Ariany i Vilafranca.

Les previsions de les organitzacions pageses era de reunir 170 tractors, però al final hauran estat més de 200. A ses Torres a Ariany eren 25 els tractors, allà reunits, això sí sols dos eren petits la resta eren ben grossos. A es Cruce de Vilafranca eren 60 els tractors que s’hi han trobat arribats de tot el Llevant de Mallorca. Allà, després de berenar han partit cap a Montuïri on han arreplegat els del poble i els arribats de Porreres que han resultat uns 25 tractors més. A Algaida s’hi han afegit tres tractors més.

A la columna d’Ariany s’hi han afegit tractors a Sineu (8) i a Santa Eugènia (13 i una cosetxadora). Així en total, segons els càlculs de Tot Pla del Pla de Mallorca hauran partit un total de més de 125 tractors.

Les organitzacions professionals agràries UPA-AIA, Unió de Pagesos de Mallorca, Cooperatives Agroalimentàries i ASAJA-Balears impulsaren la proposta a la qual s’hi han anat sumant altres organitzacions vinculades a la pagesia com ara APAEMA, la DO Binissalem; Vi de la Terra Mallorca, DO Pla i Llevant, DOP Pebre bord de Mallorca, DOP Oliva de Mallorca, IGP Sobrassada, IGP Ametlla de Mallorca, DO oli de Mallorca, Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears, etc.

Cal recordar que alguns integrants d’APAEMA, dedicats a l’agricultura ecològica, ja havien mostrat el seu malestar en veure que el conseller d’Agricultura, Joan Simonet no els considera un interlocutor vàlid. De fet, alguns es plantaren a la Granja, seu de la Conselleria per a poder parlar amb el conseller i no els van rebre. Avui la reivindicació serà a la seu de la Delegació del Govern central. Allà, entre altres demanaran la disminució de la burocràcia, l’augment del consum del producte local o el reconeixement de la insularitat.

ARRIBADA A CIUTAT

Els horaris de partida dels tractors del Pla és a les 9.30 hores. Després a Palma a les 11.30 s’ha previst la concentració dels tractors a l’avinguda de Mèxic i a les 12.30 hi ha la concentració a peu al Passeig del Born. La marxa per Ciutat serà d’uns 4,5 quilòmetres, que els durà pel carrer de Manacor, les Avingudes, Passeig Mallorca o el Born, entre d’altres, fins a la Delegació del Govern. La tornada es realitzarà pel Passeig Marítim.

Els tractors del Pla baixant Xorrigo cap a Ciutat.

Està previst que unes 200 persones acompanyin a peu els vehicles, amb pancartes i cartells, durant tot el recorregut des de l’avinguda de Mèxic. Els vehicles disposaran de les corresponents autoritzacions de circulació. Entre els assistents es distribuirà un document on s’explicaran les condicions de la manifestació, incloent-hi la ruta i les corresponents normes de circulació.

Al llarg d’aquest matí Tot Pla informarà, aquí i a les xarxes, de la partida i pas de la comitiva de tractors pel Pla.

Back To Top