Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Mancomunitat i UIB col·laboraran en turisme i desenvolupament local

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i la Mancomunitat Pla de Mallorca establiran llaços de col·laboració en matèria de turisme sostenible, promoció econòmica i desenvolupament local.

Representants de la Mancomunitat, amb la presidenta Joana Maria Pascual i el gerent, Joan Cifre, al capdavant; es reuniren amb el rector de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot Giner, acompanyat del vicerector d’Universitat saludable i Campus, Adrià Muntaner; la vicerectora d’Innovació i Transformació Digital, Loren Carrasco; i la vicerectora d’Estudiants, Carmen Touza. Així mateix, per part de la mancomunitat, també han assistit els dos Agents de Desenvolupament Local i Turisme, Catalina Mir i Pedro Bergas, així com la tècnica de turisme Bea Martin.
 
A la reunió entre les dues institucions es tractaren les possibles vies de col·laboració entre la Mancomunitat Pla i la UIB en matèria de turisme sostenible, convenis de formació en pràctiques per estudiants i les possibles línies de col·laboració en matèria de promoció econòmica i desenvolupament local.
 
En turisme, la mancomunitat vol establir amb la Universitat de les Illes Balears una relació de col·laboració, mitjançant experts universitaris, per cada matèria i per cada sector específic que el Pla de Sostenibilitat Turística està desenvolupant a la comarca, ja sigui en mobilitat sostenible, producte de quilòmetre zero, productes turístics, i altres temes que requereixen la intervenció d’experts universitaris.

Per altra banda, la mancomunitat considera adient que estudiants en pràctiques del sector turístic i d’hostaleria puguin desenvolupar les seves pràctiques laborals al pla. Així aquests estudiants mentre aprenen un ofici, pugin conèixer de primera mà les tasques en matèria de turisme sostenible i de desenvolupament econòmic que s’estan desenvolupant al Pla de Mallorca.

Finalment, a la reunió s’han tractat les possibles vies de col·laboració en matèria de promoció econòmica i desenvolupament local així com emprenedoria, mitjançat l’estudi de les diferents opcions que la Universitat de les Illes Balears pot proporcionar a la mancomunitat en matèria de formació i anàlisis del sector socioeconòmic de la comarca.

Back To Top