Skip to content
ActualitatSanta Eugenia

La Casa de la Vila de Santa Eugènia serà més sostenible

santa eugènia
Foto: Mancomunitat Pla de Mallorca

L’Ajuntament de Santa Eugènia ha rebut una subvenció de 181.000 euros per a millorar l’eficiència energètica de la Casa Consistorial.

Segons ha explicat el batle de la vila, Pep Lluís Urraca, “es tracta d’una ajuda que forma part del programa DUS 5000 dels Fons Europeus Next Generation”. Aquesta ajuda està destinada a realitzar diferents accions de millora de l’actual edifici de la Casa de la Vila. Segons ha explicat el batle, amb aquesta ajuda europea es podrà millorar l’aïllament tèrmic i renovació de la il·luminació amb LED. Permetrà instal·lar panells solars fotovoltaics per a autoconsum en tota la coberta de l’edifici municipal i substituir la bomba de calor. En aquest darrer cas, Urraca assenyala que “es tracta d’un sistema ja molt antic que a més de no funcionar de la manera més correcta també suposa un alt consum energètic”.

Segons ha explicat el batle “amb aquestes mesures, esperam no només reduir les despeses de l’Ajuntament, sinó també disminuir la nostra empremta de carboni i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic”.

S’ha previst que les obres puguin començar a mitjan any, ja que hi ha una data límit per a la seva finalització, l’octubre de 2025.

Back To Top