Skip to content
ActualitatSant Joan

Sant Joan recull més de 450 quilos de residus i detecta 16 abocadors incontrolats a fora vila

La primera edició de la jornada de neteja del món rural organitzada per la regidoria de Sostenibilitat, Medi Ambient i Món Rural de l’Ajuntament de Sant Joan ha evidenciat que el municipi pateix, amb els abocaments a fora vila, un problema comú i generalitzat a la majoria de municipis de la comarca.

El grup de 30 persones voluntàries que hi participaren varen recórrer 20 quilòmetres del terme. Recolliren més de 450 quilos entre els quals 55 d’envasos (llaunes, botelles de plàstic) 75 quilos de vidre (botelles de vi, refresc…) i 320 quilos de rebuig (electrodomèstics, enderrocs, residus perillosos). En aquest recompte no s’han inclòs ni quantificat objectes molt més voluminosos o perillosos que s’han tractat a part.

Així mateix, el regidor de l’àrea, Joan Roig, explica que s’han detectat fins a 16 abocadors incontrolats “on s’hauran de fer actuacions específiques”. En aquest sentit, en el balanç d’aquesta primera jornada de neteja, “en alguns llocs els residus s’acumulen a punts concrets” fet que indica que hi ha un “efecte crida”. Per això, l’Ajuntament de Sant Joan demana als residents que “si notau o veis residus al camp i no els podeu recollir, per favor, feis-ho saber a l’Ajuntament”.

Així mateix, també lamenta que “hi ha algunes zones de molt difícil accés on serà pràcticament impossible arribar. En aquests llocs els perjudicis són ja irreversibles”.

Finalment, fa una crida “a cada una de les persones que convivim al terme a avisar a l’Ajuntament si veuen abocadors a o residus a fora vila” perquè aquesta col·laboració ciutadana “és clau” per erradicar aquesta xacra que fa malbé el món rural. Així mateix, recorda que les sancions per l’abocament de residus a fora vila van dels 150 als 1.500 €”.

Back To Top