Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacatLloret de VistalegreMontuïriSencellesSineu

La Mancomunitat reclama fons europeus per solucionar la problemàtica de l’aigua

sa Mostra Montuïri
Montuïri tendrà un nou pou i un aljub a la zona de sa Mostra.

La Mancomunitat Pla de Mallorca ha sol·licitat finançament als ajuts de Fons Europeus Next Generation per a dur a terme quatre projectes cabdals en matèria d’aigua al Pla de Mallorca. Els quatre projectes que s’han presentat sumen en total més d’un milió d’euros. S’han presentat, en nom de la gerència de l’entitat supramunicipal, a la convocatòria de subvencions per finançar actuacions per a la millora de la competitivitat i la capacitat d’adaptació del territori de les Illes Balears en l’àmbit turístic.

El primer projecte, per un import de 488.848,79 euros, consisteix amb dur aigua des del dipòsit de Ruberts fins a Lloret. Això serà mitjançant la construcció d’uns dipòsits de doble cos amb una capacitat total de 100 metres cúbics a la parcel·la on ja existeix un depòsit que subministra aigua a una part del municipi lloretà, situat a la carretera de Sineu. A més s’ha de construir un grup de bombeig en aquesta parcel·la per impulsar l’aigua des d’aquest dipòsit nou fins a un punt determinat, en concret al camp de futbol de Lloret. Allà és per on passa la impulsió del pou municipal. L’opció que es planteja seria que les bombes d’impulsió es posarien en marxa alhora que el pou de la Comuna, perquè l’aigua arribàs mesclada al depòsit actual de Lloret.

Un segon projecte a Algaida, valorat en 307.341,49 euros, que consisteix en l’actuació del reforç i millora de ferm d’un tram del camí de sa Caiassa, al municipi d’Algaida. A la vegada, la substitució de la canonada actual per una de polietilè de 160 mm per posteriorment aplicar una nova capa d’aglomerat asfàltic al camí ja asfaltada. També s’aplicaria una capa drenant de mescla millorada de terra amb ciment mallorquí per tal d’estabilitzar el ferm de la part no asfaltada.

El tercer projecte és una actuació consistent en la posada en marxa d’una infraestructura bàsica per garantir el subministrament d’aigua potable al municipi de Montuïri. En aquest cas concret és la posada en marxa d’un nou pou i un aljub de proveïment dins el nucli urbà, a la zona de Mostra, i per un import de 167.095,49 euros. Recordem que Montuïri és abastit contínuament, i des de fa anys, per camions d’aigua que paguen els municipis de la Mancomunitat.

La darrera proposta de finançament consisteix en la compra a Sineu de la parcel·la que figura al Pla Hidrològic de les Illes Balears com dipòsit de capçalera per subministrar aigua a la comarca del Pla, per un import de 76.018,08 euros.

La manca d’aigua als municipis del Pla és un dels principals reptes que han d’afrontar els catorze, és per això que molts dels esforços tècnics i econòmics de l’entitat van dirigits a millorar aquesta situació.

Back To Top