Skip to content
ActualitatDestacatPetra

Del bufet de l’hotel, de vorera de mar, a l’hort ecològic de sa Teulera de Petra

L’hort ecològic de sa Teulera de Petra compte amb una planta de compostatge. Aquest és un espai que va sortir sota l’impuls de la cadena hotelera Garden Hotels, dins el Projecte d’Economia Circular. Allà s’hi duen els aliments i tot el que es diposita a la fracció d’orgànica de les cuines dels hotels d’aquesta empresa familiar. En els anys 2016/17 es va posar en marxa en un pla pilot que ara un cop que s’ha consolidat s’ha oficialitzat amb la posada en marxa d’aquesta planta i els permisos oficials corresponents.

Com hem dit el projecte ja fa uns anys que funciona, i segons les dades en el 2021 suposava la recollida anual de 141 tones de bioresidus a tres dels establiments hotelers de la cadena. Això suposava la generació de 104,75 tones de compost ecològic de classe A. Al vídeo adjunt, Jaume Ordinas, Interventor General del Grup Garden n’explica l’experiència.

Ara, aquesta mateixa setmana, la Comissió Balear de Medi Ambient ha donat el vistiplau a la planta de compostatge ubicada en la coneguda finca de productes ecològics de sa Teulera, dins el terme municipal de Petra. Aquest espai de compostatge d’uns 200 metres lineals té una capacitat nominal de tractament de la planta de 200 Tones/any de residus de cuina i restauració i 92,3 tones de material estructurant (restes de jardineria), i simultàniament pot tractar entre 60-70 tones de material en procés. En la fase de recepció i pre-mescla es comprova la presència d’altres residus no bioresidus, els quals seran separats i gestionats segons la seva naturalesa. La planta està operativa tot l’any, no obstant això, rep bioresidus dels hotels durant vint-i-vuit setmanes a l’any, de març a octubre.

Aquesta aposta per dur les restes del bufet dels hotels a l’agricultura ecològica és una aposta per crear una circularitat.

Les restes d’aliments que serveixen per a fer el compost ecològic es recullen a les cuines i menjadors dels hotels, així com dels jardins i zones verdes. D’aquest compost, apte per a l’agricultura ecològica, se n’obtenen fruites i verdures en una quantitat suficient per abastir el servei de restauració que ofereix, de manera diferenciada a través dels establiments de la companyia.

Back To Top