Skip to content
ActualitatLloret de Vistalegre

Brocalet de Lloret posa en dansa un disc amb cançons populars i pròpies

brocalet

‘Balla i bota’ aquest és el nom del disc que presentarà l’agrupació de ball de bot, Brocalet, de Lloret de Vistalegre aquest pròxim dissabte dia 3. Serà a les 19:30 h al Centre (Plaça Jaume I) d’aquesta localitat del Pla de Mallorca.

brocalet

L’agrupació lloretana va néixer el 2011 i combina músics i balladors. L’entitat a poc a poc amb el seu repertori amb cançons pròpies i d’altres de la música popular de les Illes, s’ha anat fent un lloc en les ballades i la música popular de Mallorca. Amb l’energia i la perduració amb el temps van voler fer un disc per reunir les seves cançons. La intenció, com assenyalen des de l’agrupació, era fer-ho per celebrar el desè aniversari. Però ja sabem que el 2021 la situació sanitària no era per a fer moltes festes i trobades. Així, que ha estat ara, a finals del 2023 quan es van posar en marxa per a gravar aquest disc.

A Balla i bota i podrem trobar la combinació de les cançons pròpies amb algunes de les peces més populars que toca, i balla l’agrupació. D’aquesta manera la feina de l’entitat, aquests més de 10 anys d’existència tendran perdurabilitat històrica amb aquest disc. Per a fer-ho possible, a més de la implicació d’un bon grapat de gent han comptat amb el suport de l’Ajuntament de Lloret de Vistalegre i del Consell de Mallorca.

brocalet

BROCALET

L’agrupació, avui, després d’anys de feina constant ja és un referent per a la cultura del poble. A més de l’agrupació de músics i balladors també ofereixen classes de ball de bot per a totes les edats i més recentment també classes de flabiol i tamborino.

Pel que fa al seu nom hem de dir que fa referència al nom d’una varietat de figa autòctona de Lloret. D’aquesta manera uneixen un dels símbols del poble, les figues i la seva coneguda Festa del Sequer amb el nom de l’agrupació i que donen a conèixer arreu de Mallorca i de fora de l’illa.

Back To Top