Skip to content
ActualitatCostitxDestacat

Costitx ja té tots els edificis municipals amb autocosum d’energia solar

costitx

L’energia que consumeixen tots els edificis públics de Costitx és de procedència solar, verda. Ara com ara tots els edificis de propietat municipal ja compten amb plaques solars que produeixen l’energia que consumeix cada un dels edificis. Tot això és deu a la feina feta aquests darrers anys des de l’equip de govern municipal per a solaritzar tots i cada un dels espais municipals.

Amb la instal·lació d’aquestes plaques que recullen l’energia solar la totalitat dels edificis empren energia verda. L‘ajuntament, ca ses Monges, el poliesportiu, el Punt Verd, el Casal de Cultura, l’Escola Vella i l’escola tenen plaques solar a la seva teulada per poder utilitzar la pròpia energia.

Ja que a més Costitx, com altres municipis de l’Illa fan servir l’energia verda que adquireix la Felib. I és que l’energia sobrant d’aquestes plaques va a parar a la central de contractació de la Felib. Toni Salas, batle de Costitx assenyala que “tenim els edificis amb l’ús d’aquesta energia solar i a més la resta de l’enllumenat públic del poble funciona amb l’energia verda de la Felib, per tant, tenim un municipi que utilitza el cent per cent d’energia renovable. Tenim un poble verd en aquest aspecte”.

Salas també afegeix que “en aquests moments el cost de l’energia que consumeix el poble en l’àmbit municipal és inferior al que es pagava, per exemple el 2013”. A aquest ús d’energia renovable afegeix Salas que “també cal afegir-hi el canvi de bombetes led que s’ha fet a tots els espais municipals i públics, això també ha ajudat a aquesta disminució del cost de l’energia”.

Tot aquest projecte va partir, en una primera fase als anys 2013 i 14 i amb les ajudes dels PAESC (Pla d’acció per a l’energia sostenible i el clima), del Pla d’Obres i Serveis del Consell de Mallorca i de l’Institut Balear de l’Energia.

Back To Top