Skip to content
ActualitatDestacatMaria de la Salut

Maria aconsegueix que Educació li pagui 600.000 euros pel contenciós de Ferrovial per l’escola

maria de la salut escoleta

El ple municipal de Maria de la Salut d’aquesta setmana ha acordat amb els vots favorables de l’equip de govern del PP i els del PSOE a l’oposició i l’abstenció de MÉS, el pagament de 600.000 euros a l’empresa Ferrovial Agromán S.A. per les quantitats pendents que no es van pagar en el moment de construir l’escola nova ubicada a la zona del Clot d’en Maiol.

D’aquesta manera l’Ajuntament surt al pas de la sentència que s’ha de dictar i que segons explica el batle de Maria de la Salut, Jaume Ferriol “amb això, aconseguim que Ferrovial llevi el contenciós que té posat abans que surti la sentència del jutjat. S’ha de dir que, si el jutjat dictàs sentència contra l’Ajuntament, pujaria a més de 700.000 euros i quasi segur que implicaria la fallida del nostre Ajuntament”.

Tot el procés es remunta al 2010 amb l’inici de les obres de l’escola. El gener de 2011 els alumnes ja estrenaren el nou centre educatiu.

Ferriol explica que “va ser el passat mes d’agost quan vàrem tenir una reunió amb el nou conseller d’Educació, Antoni Vera, i els seus tècnics, i tot d’una van entendre que era un problema que havia creat la Conselleria a l’Ajuntament. A partir d’aquesta reunió es van posar a fer feina i ara en tenim els resultats”. Ferriol afegeix que “hem firmat un conveni pel qual es reconeix que és la Conselleria qui ha de fer front a aquesta demanda. A partir d’ara hi ha 15 dies perquè la Conselleria ens ingressi aquests 600.000 euros per poder pagar a l’empresa”.

El batle assegura que d’aquesta manera “aconseguim que Ferrovial llevi el contenciós abans que pugui sortir la sentència”.

HISTÒRIA

Els primers anys de la segona dècada d’aquest segle la Conselleria va construir la nova escola. L’empresa que va fer l’obra, Ferrovial Agromán va reclamar el pagament de tota una sèrie de factures a causa de canvis en el projecte que van introduir els tècnics de la conselleria. En total el cost que reclamava l’empresa era de 437.000 euros. Uns doblers que ningú va pagar, ni Ajuntament ni Govern. Uns anys després, el 2017, Ferrovial va posar el contenciós contra l’Ajuntament de Maria, per ser el propietari de l’escola i qui va licitar l’obra.

Jaume Ferriol també assenyala, dins el discorre d’aquesta història que “des del 2017, l’Ajuntament ha estat en contacte amb la Conselleria d’Educació i, aquesta mai no ha volgut saber res del tema. De fet, a principi de 2022, ens van arribar a dir que no ens volien rebre si era per xerrar d’aquest tema, ja que la demanda era contra l’Ajuntament”. “És més -afegeix Ferriol- ens van dir que si l’Ajuntament volia cobrar de la Conselleria, hauríem de posar un contenciós a la Conselleria”.

Ara, després d’anys de litigi sembla que la resolució del conflicte arriba al seu final.

Back To Top