Skip to content
ActualitatMontuïri

“La Fira de la Perdiu té la seva essència en el concurs de reclams, però l’oferta és més ample”

paula toni fira perdiu

Aquest diumenge, dia 3 de desembre, la localitat de Montuïri acollirà l’edició número 44 de la Fira i Mostra de la Perdiu. Aquesta singular fira començà el 1979 amb la Mostra de la Perdiu de reclam i, l’any següent l’Ajuntament, comerciants i emprenedors de la vila s’uniren a la mostra organitzada per la Societat de Caçadors i, d’aquesta manera a poc a poc sorgí la Fira de la Perdiu.

Aquest any, el nou Consistori ha preparat una fira diferent on es manté l’essència amb la mostra de la caça amb reclams, però a la vegada s’ha optat per sectoritzar la resta de la Fira. Així ho explica Toni Miralles, tinent de batlessa i responsable de la Fira. “Està clar que la Fira de la Perdiu ha d’anar enfocada al concurs de reclam, però el que sí que hem intentat canviar per aquest any ha estat la divisió de la fira per sectors. Així tendrem tot el que fa referència al producte artesà que estarà en el carrer Major. Entorn de la plaça Major hi haurà les associacions i entitats del municipi que vulguin participar i mostrar la seva oferta o venda de productes solidaris. A l’avinguda del Dau hi haurà un espai per a la restauració amb música en directe, mostra de cotxes antics, mostra d’eines antigues i la mostra de ca Rater que també és un dels puntals de la fira i, aquest any recuperam la mostra de cans eivissencs“.

La proposta d’aquest any, expliquen des de l’Ajuntament era potenciar l’artesania i crear aquesta divisió d’espais temàtics en els diferents carrers de la vila. Així, sempre hi ha l’element de la perdiu amb reclam i la caça que es manté com a punt principal, i de fet, “per exemple en la restauració també es treballarà amb plats de cuina de caça que elaborarà el NU i Fifo Gastronomia Baska”, explica Miralles.

Paula Maria Amengual, batlessa de Montuïri afegeix que “la protagonista de la nostra Fira és la caça i, en concret, el concurs i la mostra de perdius de reclam. Aquest és un concurs amb una llarga trajectòria i que hem de mantenir, ja que no cal potenciar perquè la Societat de Caçadors s’ha encarregat, al llarg dels anys, de què sigui el puntal de la fira”. Amengual també afegeix que “aquest any hem volgut donar la importància que es mereix a tots aquells productes locals i artesans”. Entre les novetats d’aquest any la batlessa assenyala que “hi haurà una mostra de cans eivissencs, la mostra de cotxes o la mostra d’eines antigues del camp i bísties, tot amb l’ajuda de l’Associació Asbatra“. “D’aquesta manera volem donar una nova empenta i fer un pas més amb la Fira dels darrers anys”, explica Amengual.

Els dos responsables de la mostra coincideixen en assenyalar que “la Fira de la Perdiu té la seva essència en el concurs de reclams, però l’oferta és molt més ample i no només destinada a un públic a qui li agradi la caça o les perdius de reclam”.

ACTES

A més del dia de la Fira, aquesta setmana hi ha diferents actes, alguns ja s’han celebrat com xerrades o presentacions de llibres i altres s’han de fer aquests dies. Miralles i Amengual expliquen que “aquest dijous la revista local Bona Pau ha organitzat una taula redona sota el títol de ‘Quina Fira Volem?‘, una iniciativa per posar damunt la taula cap on ha d’anar una Fira que s’acosta al mig segle de vida”. El divendres és un dia reservat pel Tast de vins elaborats de manera artesanal a Montuïri. Una trobada que organitza la Confraria d’Amics de les Vinyes i els Vins i que cada any omple el celler de Can Rei.

Amengual explica que “el dissabte de la Fira hi ha la inauguració de les exposicions, que es complementarà amb l’obertura de les primeres paradetes de la mostra d’artesania i una xocolatada a càrrec de l’Associació de Dones Montuïreres i un concert del grup .Cat. D’aquesta manera ja s’activa a la gent del poble a participar dels actes i de la vetlada prèvia a la Fira”.

Back To Top