Skip to content
ActualitatAlgaidaEsports

Els Trotadors d’Algaida celebren el seu desè aniversari

Trotadors

Aquests dies els Trotadors d’Algaida han celebrat el seu desè aniversari. Una aventura que començà fa devers 12 anys, quan dos joves algaidins s’engrescaren a córrer per la Serra de Tramuntana durant tot un vespre i una mica més. A partir d’allà es va anar afegint gent a aquella quimera i al cap d’un any ja eren més els que s’apuntaren a creuar la Serra. Després va sortir la proposta de córrer pels cinc cims del municipi. Poc després, el juliol del 2013 ja es crea el club amb la primera junta directiva formada per Pere Mindona com a president, en Ricard Echevarría com a vicepresident, en Miquel Quitxero com a secretari, en Biel Vidal com a tresorer i en Vicent Pañego, en Tomeu Quitxero i en Pep Lluís Busquets com a vocals.

Els responsables del Club assenyalen que “actualment tenim un centenar de socis i una seixantena de federats, un 70% en la secció de curses de muntanya i 30% en la d’excursionisme. En aquests moments, estam en tràmits per donar d’alta el club a la Federació d’Atletisme i així poder oferir l’oportunitat als nostres corredors i corredores de tenir fitxa de Trail Running. Amb els nostres socis i federats participam en les curses organitzades a les nostres Illes i feim sortides a curses per la península i Europa tant individualment com en grup. Actualment, estam vivint un molt bon moment esportiu, ja que són molts els corredors i corredores que aconsegueixen pòdium a les diferents curses a les quals acudim”.

Actualment la junta directiva està formada pels vocals Miquel Quitxero, Maria Coloma Fiol, Miguel Avellaneda, Magdalena Andreu, Vicent Pañego,
Biel Baco, Pau Gil i Catalina Salas; el secretari és Joan Fiol, el tresorer Ricard Echevarria, el vicepresident Pere Antoni Bibiloni i el president Pere Mindona.

L’emblema organitzatiu del club és la cursa dels Cinc Cims, una prova que transcorre per les muntanyes i turons del municipi i que, com expliquen des del club “la cursa dels Cinc Cims, activitat central del club és testimoni de la nostra essència, passió i sentiment. Vint-i-vuit kilòmetres que transcorren
per la nostra terra, 28 km que deixen bocabadats a tots aquells que els corren gojosos de descobrir que més enllà de la Serra també hi ha muntanya“.

Per celebrar l’aniversari els Trotadors posaren peus davall taula i acabaren la festa amb aquesta glosa:

Fa deu anys, quatre sonats
tengueren idea estranya,
trescar dalt de la muntanya
per acabar espotonats.
Estaven un poc tocats
però hi posaven passió.
Sentien gran emoció
quan entre alens arribaven
a aquells cims que s’enfilaven
cap al cel amb devoció.

Decidiren com si res
formar un club per federar-se,
tot era per engrescar-se
a sortir i a córrer més.
Volien tenir papers
que els avalàs la locura,
de trescar pel Teix o Cura
amb el cos assegurat.
Tot i tenir comprovat
que dalt d’un cim tot se cura.

Som aquí per trobar-mos
Espònsors i voluntaris,
Ajuntament, amics varis,
socis i corredors.
I noltros vos deim sentiu-vos
orgullosos d’aquests anys!
Per això, amb les vostres mans
‘gafau la copa amb fermesa
que no vos faci peresa
dir, Trotadors, per molts d’anys!!!

Back To Top