Skip to content
ActualitatDestacatPorreres

Porreres completarà les rondes el 2024 amb l’obertura del darrer tram fins al carrer Nou

Punt on continuarà la ronda de ses Forques fins al carrer Nou.

La segona fase de la ronda de ses Forques de Porreres es començarà a executar l’any 2024 i d’aquesta manera el municipi completarà tot el vial de circumval·lació del nucli urbà.

El Consell de Mallorca inclourà una partida de 650.000 € per a la construcció d’aquest vial en el pressupost de l’any 2024 després d’acceptar una esmena d’El PI al pressupost per tal que aquesta formació s’abstingui en la votació dels comptes del Consell per a 2024.

El portaveu d’El PI en el Consell de Mallorca, Antoni Salas, ha explicat que “hem aconseguit pactar diferents esmenes que creim que milloraran la vida de la gent, i per això ens abstindrem en la votació dels pròxims pressuposts”.

Cal recordar que la finalització dels 250 metres que resten per a completar les rondes de Porreres és una reivindicació que fa l’Ajuntament de Porreres al Consell de Mallorca des que va finalitzar la primera fase que va des del carrer Santa Creu (arribada des de Montuïri) fins al carrer Pont. Aquest tram que posteriorment fou anomenat ronda del Sequer té una extensió de 500 metres i està en funcionament des de fa prop de 4 anys.

Des que s’obrí al trànsit aquesta primera part de la ronda, s’ha reclamat la finalització del darrer tram i més davant els problemes que s’enregistren per l’estret Pas des Frare que acull el trànsit que en el futur ha de passar per la ronda.

El nou tram anirà des del carrer Pont fins al carrer Nou i continuarà amb la mateixa línia que l’actual ronda amb zona d’arbres, vial per a bicicletes, per a vianants i bancs per al descans.

La batlessa de Porreres, Xisca Mora, ha celebrat que el Consell de Mallorca hagi inclòs la partida pressupostària per acabar aquest vial. “Evidentment, ho valoram positivament perquè és un projecte molt necessari per al municipi i no només pel pas de vehicles per aquesta zona del poble sinó perquè ens obr la porta a altres millores en matèria de mobilitat al municipi”.

Amb aquesta ronda es completa totes la circumval·lació del municipi amb els trams anomenats Illes Balears, de s’Estació, d’Alcassor i la de ses Forques.

Es Pas des Frare acull ara el trànsit que ha de passar per la futura ronda.
Back To Top