Skip to content
ActualitatCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutPetraSant JoanSencellesSineu

L’IES Sineu també s’oposa a la política lingüística de la Conselleria d’Educació

L’IES Sineu s’ha sumat avui a les protestes contra la política lingüística del Govern balear i el personal docent del centre del Pla de Mallorca s’ha fotografiat amb el lema “La llengua no es toca“. No han faltat les dessuadores i camisetes verdes de “Crida” que es van recuperant de les anteriors protestes i manifestacions contra el TIL de José Ramon Bauzá.

A diferència de molts altres centres que s’han limitat a fer-se la fotografia, l’assemblea de docents d’aquesta del Pla de Mallorca a més ha emès un comunicat.

L'IES SINEU TORNA A POSAR-SE LA CAMISETA VERDA

El professorat de l’IES SINEU ha mostrat públicament el seu rebuig a la política lingüística de la Conselleria d’Educació, amb el lema «la llengua no es toca».
És, per tant, un centre més que s’afegeix a la cadena en defensa del català que, des de fa unes setmanes, altres escoles i instituts han posat en marxa.
D’aquesta manera volen mostrar el seu desacord amb la política del Govern en matèria lingüística, que pretén segregar l’alumnat, fa retrocedir el model lingüístic vigent fins ara i ataca la llei de normalització lingüística.
Recordem que l’IES SINEU ja es va concentrar setmanalment el curs passat per protestar contra l’aplicació de la LOMLOE i ha estat sempre un centre referent i dels més combatius en la defensa de la llengua catalana, oposant-se fa una dècada a decisions preses en matèria educativa per part del Govern del PP, com el Projecte TIL o bé la Llei de Símbols.

D’aquesta manera, els dos instituts de la comarca del Pla de Mallorca – l’IES Porreres ho va fer ahir– ja s’ha mobilitzat per les polítiques de la pretesa segregació lingüística derivada de l’acord de governabilitat a l’Executiu Autonòmic per aquesta legislatura entre el Partit Popular i els seus socis d’extrema dreta.

Amb tot i segons el recompte realitzat per l’ARA Balears, ja són 29 els centres educatius de Mallorca que s’han sumat a la campanya a favor de l’ensenyament en català.

Back To Top