Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacatMontuïriPorreres

L’IES Porreres també diu al Govern balear que “La llengua no es toca”

L’institut de Porreres també s’ha posicionat en contra de la política lingüística de la Conselleria d’Educació del Govern balear.

Professors i professores s’han fotografiat a la façana del centre amb camisetes i dessuadores verdes recuperades de la campanya contra el TIL de José Ramon Bauçà i han recordat al titular d’Educació, Antoni Vera, que “La Llengua no es toca”.

Amb aquesta imatge el personal docent de l’IES Porreres, que també acull estudiants de secundària de Montuïri i Vilafranca, es posiciona en contra de les polítiques de segregació lingüística derivada de l’acord de governabilitat a l’Executiu Autonòmic per aquesta legislatura entre el Partit Popular i els seus socis d’extra dreta.

D’aquesta manera, l’IES Porreres se suma a altres centres educatius que ja s’han posicionat en contra de la segregació lingüística. Fins ara s’ha fotografiat en grup el personal docent de l’IES Josep Sureda i Blanes, l’IES Josep Maria Llompart de Palma i l’IES Llorenç Garcias i Font d’Artà, l’IES Calvià, el CEIP Joan Veny i Clar, el CEIP Nou de Campos, l’IES Santa Margalida, l’IES Clara Hammerl de Pollença i l’IES Can Peu Blanc de Sa Pobla.

MOVIMENT PER L’ESCOLA EN CATALÀ

Cal recordar que el Moviment per l’Escola en català que reuneix els principals sindicats i associacions de docents i també associacions en defensa, va mostrar el passat dia 14 de novembre el seu rebuig a la proposta d’elecció de llengua que propugna el Govern.

Aleshores, Ivan Solivellas, de la Plataforma per la Llengua apuntà que el Govern “ens ha mentit, perquè ens vàrem reunir amb el conseller Vera i va assegurar que no hi hauria segregació”. Afegí que “el que aconseguiran és fer visible el conflicte lingüístic, que ara es converteix ja en problema de convivència”.

El Moviment per l’Escola en català afegí que aquesta iniciativa de “desdoblament de línies” per raó de llengua fragmentarà la societat, a banda de desfer els consensos històrics en l’àmbit lingüístic. En aquest sentit, el representant de STEI-Intersindical, Carles Cabrera, afirmà que “el català és la llengua que recula als centres i a la nostra societat” i que “l’establiment de línies perpetrat per PP i Vox només funcionarà per la llengua castellana; ha quedat demostrat al País Valencià, i les línies han desaparegut”.

Advertiren al Govern: “Si s’ataca la legislació vigent que protegeix el català i s’aplica la segregació lingüística, emprendrem les mesures que corresponguin”.

Back To Top