Skip to content
AlgaidaEntrevistes

Maria de la Pau Ramis: “A l’alumnat sempre els recoman que contrastin tot el que aprenen i verifiquin qui els hi ensenya”

Maria de la Pau Ramis.

En el cicle d’entrevistes “Referents dels IES Porreres i Sineu” sortim de la comarca del Pla per anar al Migjorn i arribam a l’IES Llucmajor, atès que és l’institut de referència dels estudiants d’ESO i batxiller d’Algaida. Parlam amb l’algaidina Maria de la Pau Ramis Trobat llicenciada amb ciències de l’activitat física i l’esport amb màster de formació del professorat i nutrició i salut. La podeu seguir a Instagram on trobareu consells de nutrició, d’esport i alguna recepta apetitosa i ben saludable.

– Quins vàreu estudiar a l’IES Llucmajor i quins records en teniu?

Hi vaig estudiar dels 12 als 18 anys (2005 a 2011) i imagin que com la majoria d’adolescents, en un principi no tinc molt bon record, però així com vaig anar creixent i coneixent el centre i el professorat, vaig acabar molt còmode i amb alguns professors de referència que ara són els meus companys de feina.

– Quina carrera vàreu estudiar?

Vaig estudiar ciències de l’activitat física i l’esport amb el màster de formació del professorat i el màster de nutrició i salut.

– Sabíeu a què us volíeu dedicar o vos van orientar?

Sempre he tingut bastant clar que em volia dedicar al món de l’activitat física d’alguna manera, però no descarto seguir formant-me en altres camps.

– Feis de professora al mateix centre on vàreu estudiar, quines sensacions tinguéreu els primers dies?

Els primers mesos va ser estrany i emocionant a la vegada, podia comparar i veure des de l’altra òptica d’una classe el que devien experimentar els professors quan em feien classe.

– Com a professora d’educació física d’alumnes i màster de nutrició, pensau que l’alumnat és conscient de la importància de fer esport i de menjar bé?

Malauradament, com més informació tenim sobre qualsevol tema, més desconeixement ignorància o desinterès hi ha. Però això en part, és el bessó de la meva feina diària; intentar inculcar bons hàbits als meus alumnes. 

– Continuant amb aquest tema, pensau que la mescla xarxes socials i culte al cos fa que es faci un mal ús tant de l’activitat física com de la nutrició? Quin perill tenen els influenciadors mancats de formació? Quin consell donaríeu sobretot al jovent?

Totalment, i amb relació a la resposta anterior crec que és de vital importància que alumnes i adults siguem bons crítics envers la informació que rebem. Per xarxes socials “tothom és molt bo en tot”. Fins i tot els professors ens hem d’actualitzar i renovar la nostra formació amb els darrers estudis o experiments que han sortit. La recomanació que faig sempre a l’alumnat és la mateixa: contrastau tot el que apreneu i verificau qui us ho ensenya.

– Recomanaríeu a alumnes que facin la vostra carrera? Per què? 

Per sort, no tots som iguals i per sort també hi ha diferents treballs i àmbits laborals. En aquest sentit, recomanaria la meva carrera a un perfil d’alumnat que gaudeixi de fer activitat física, s’interessi per la biologia i el funcionament del cos i tingui o vulgui aprendre a tenir uns bons hàbits de salut per transmetre-ho a la societat. D’altra banda, i per qualsevol altre motiu com per exemple, associar aquesta carrera com una via fàcil on només cal que siguis bo en un esport, no.

Back To Top