skip to Main Content
ActualitatLlubi

Llubí acollirà el Concurs de Mels de les Illes Balears

El Pla de Mallorca acollirà enguany el Concurs de Mels de les Illes Balears que convoca i patrocina l’Ajuntament de Llubí i organitza l’Agrupació de Defensa de l’Abella Autòctona Mallorquina conjuntament amb l’Associació Menorquina d’Apicultors, l’Associació d’Apicultors d’Eivissa, l’Associació d’Apicultors de Formentera, l’Associació Balear d’Apicultors, APAEMA secció d’Apicultura Ecològica i ADSA Apícola d’Amics Apicultors d’Eivissa.

El concurs tendrà lloc en el Casa d’Entitats divendres dia 1 de desembre (18.00 h) en la seva primera fase i dissabte dia 2 (9.30 h) en la segona.

En el concurs hi poden participar tots els apicultors de les Illes Balears amb número de registre d’explotació apícola. S’han establit dues categories: mel de primavera-estiu i mel de tardor. Una tercera categoria, la de mel original, serà elegida pel jurat entre les presentades en les dues primeres. L’apicultor podrà presentar dues mels a cada categoria.

La recepció de les mostres es farà a la seu de l’Ajuntament o ÉSMEL abans de dilluns dia 27 de novembre a les 20:00 h.

El jurat estarà format per 14 membres com a màxim, formant part del jurat els presidents/tes o en la persona en la qual delegui i si volen un soci més, cada associació podrà tenir màxim de dos representants al jurat, a més de representants del món de la restauració, l’administració local o autonòmica i UIB.

    El concurs està emmarcat en el programa d’actes i activitats de la XXIII Fira de la Mel de Llubí que tendrà lloc dia 19 de novembre i que inclou actes i activitats de tardor al municipi.

    L’edició de l’any passat d’aquest concurs se celebrà a Alaior (Menorca) i s’hi presentaren 80 apicultors. El guanyador de la categoria de mel original fou el montuïrer Joan Sampol.

    Back To Top