Skip to content
ActualitatLlubi

Llubí acollirà el Concurs de Mels de les Illes Balears

El Pla de Mallorca acollirà enguany el Concurs de Mels de les Illes Balears que convoca i patrocina l’Ajuntament de Llubí i organitza l’Agrupació de Defensa de l’Abella Autòctona Mallorquina conjuntament amb l’Associació Menorquina d’Apicultors, l’Associació d’Apicultors d’Eivissa, l’Associació d’Apicultors de Formentera, l’Associació Balear d’Apicultors, APAEMA secció d’Apicultura Ecològica i ADSA Apícola d’Amics Apicultors d’Eivissa.

El concurs tendrà lloc en el Casa d’Entitats divendres dia 1 de desembre (18.00 h) en la seva primera fase i dissabte dia 2 (9.30 h) en la segona.

En el concurs hi poden participar tots els apicultors de les Illes Balears amb número de registre d’explotació apícola. S’han establit dues categories: mel de primavera-estiu i mel de tardor. Una tercera categoria, la de mel original, serà elegida pel jurat entre les presentades en les dues primeres. L’apicultor podrà presentar dues mels a cada categoria.

La recepció de les mostres es farà a la seu de l’Ajuntament o ÉSMEL abans de dilluns dia 27 de novembre a les 20:00 h.

El jurat estarà format per 14 membres com a màxim, formant part del jurat els presidents/tes o en la persona en la qual delegui i si volen un soci més, cada associació podrà tenir màxim de dos representants al jurat, a més de representants del món de la restauració, l’administració local o autonòmica i UIB.

    El concurs està emmarcat en el programa d’actes i activitats de la XXIII Fira de la Mel de Llubí que tendrà lloc dia 19 de novembre i que inclou actes i activitats de tardor al municipi.

    L’edició de l’any passat d’aquest concurs se celebrà a Alaior (Menorca) i s’hi presentaren 80 apicultors. El guanyador de la categoria de mel original fou el montuïrer Joan Sampol.

    Back To Top