Skip to content
ActualitatCulturaPorreresSant JoanSanta Eugenia

Els Premis Enderrock també premien els músics del Pla

bernat xavier

Els VI Premis Enderrock de la Música Balear 2023 han premiat a músics del Pla de Mallorca. Joan Company, Bernat Xavier Xamena, José Manuel Sánchez i Francesc Blanco.

El Teatre Principal de Palma va acollir la gala d’entrega dels premis que van servir per valorar la música feta a les Illes.

El Premi Enderrock a la Trajectòria va ser pel santjoaner Joan Company. Company ha deixat la direcció de la Coral Universitària després d’una llarga trajectòria. En fou el fundador el 1977. Però a més d’això Company ha dirigit entre d’altres: Orfeón Donostiarra, Coro Nacional de España, Coro de Radio Televisión Española, Coro de la Comunidad de Madrid, Coro da Camera Italiano … i ha estrenat obres corals de D. G. Artés, J. Busto, J. Domínguez, A. Martorell, A. Parera Fons, J. Vila, J. L. Turina, etc. També, amb l’Orquestra Simfònica de Balears, ha estrenat obres d’A. Martorell, J. Martorell i J. Valent.

El porrerenc Bernat X. Xamena va ser premiat amb el Premi Enderrock per votació popular al millor disc de jazz, pel disc Somni d’una trompeta (autoeditat, 2022). Bernat és un reconegut trompetista format a la Filharmònica Porrerenca i que ha tocat amb les millors orquestres del món, però que també va patir una malaltia amb la que va agafar fòbia al seu instrument i del que en va fer un documental, Boca Chiusa. A més també és un bon atleta que no dubte en fer actes solidaris com el seu darrer everesting a Monti-sion.

Finalment, els altres premiats del Pla de Mallorca, foren els taujans José Manuel Sánchez i Francesc Blanco que van obtenir el Premi Enderrock per votació popular al millor disc de clàssica-contemporània amb Mon cor estima una cançó (Casmusic, 2022). Sanchéz és el tenor i l’empresa Casmusic és de Santa Eugènia.

Back To Top