Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPoliticaPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

La presidència de la FELIB continua al Pla

Toni Salas Jaume Ferriol

Jaume Ferriol, batle de Maria de la Salut, agafarà el relleu de Toni Salas, batle de Costitx, al capdavant de la Federació d’Entitats Locals de Balears (FELIB). D’aquesta manera la presidència de l’entitat seguirà al Pla per tercer mandat consecutiu. I és que abans de Salas i Ferriol fou el batle de Sencelles, Joan Carles Verd, qui va ser el president de l’entitat.

Ferriol afronta aquest repte amb moltes ganes de treballar pels municipis de les Illes. “Estic content, ja que aquesta és una manera de continuar amb la feina pel municipalisme que he vist que és una labor que m’agrada”, diu el mariando. “Continuarem amb la bona tasca duita a terme per Toni Salas. Hem d’estar al costat dels ajuntaments i treballar amb la seva formació. Tota ajuda que puguem donar serà bona, especialment als municipis petits”.

Un dels aspectes que vol continuar potenciant Ferriol de la FELIB “és la central de contractació. Aquesta és una eina de gran ajuda pels ajuntaments o el Consell de Mallorca mateix, va ser una idea fantàstica a la qual vull mirar de donar un impuls”.

Per la seva banda, el costitxer, Toni Salas, abandona la FELIB després de quatre anys i una pandèmia. “Ha estat una experiència enriquidora. És una entitat des de la qual tractes amb molts organismes. Sigui a manera de representació o per diferents temes tractes amb molta gent. Des dels cossos consulars, federacions esportives, l’estament militar, el Govern, el Consell… la FELIB com a federació de municipis i des de la seva neutralitat com a representant de tots els municipis de les Illes que ets és una experiència molt positiva”.

Salas en destaca “el paper mediador entre ajuntaments i empreses com vam fer a l’aconseguir el primer conveni autonòmic dels treballadors de neteja i recollida de fems o la gestió que vam fer de la pandèmia que ens va reportar dos premis, entre d’altres”.

El costitxer també veu la feina feta pel seu antecessor, Joan Carles Verd, amb la creació de la Central de Contractació que “també serveix perquè en aquests moments tots els ajuntaments associats consumeixen energia verda en un 97%”.

QUEDA AL PLA

Els dos batles coincideixen en assenyalar que el fet que la presidència continuï sent per un representant del Pla de Mallorca “és molt positiu”. Salas manifesta que “al Pla som una comarca amb poca visibilitat, en el Govern o de Consell moltes de vegades no tenim la visibilitat que tenen els municipis costaners o de la Serra de Tramuntana. Per això jo crec que amb la presidència de Verd va aconseguir equilibrar aspectes com el fons de cooperació local i això ha fet que el Pla pugui estar en igualtat de condicions. Per tant, que hi hagi tres presidents seguits del Pla és molt important per a la comarca”, conclou Salas qui, finalment, afegeix que “només vull desitjar sort i encerts a Jaume Ferriol i que gaudeixi de l’experiència enriquidora i única”.

Pel seu costat, el batle de Maria veu en una nova presidència pel Pla com un nou moment per treballar pels municipis petits. “És una entitat molt semblant a la Mancomunitat Pla de Mallorca pel que fa a una entitat sense colors polítics. Allà treballes per tots els pobles sense mirar si governa un partit o un altre. I aquests anys a la Mancomunitat he vist com quan es tractava d’un tema que en els pobles petits, per la falta de personal, per ventura no l’havíem tractat així com calia, era el mateix Toni Salas el que ens ho explicava, ja que ell ho havia tractat a la FELIB. I és en aquesta línia que vull continuar treballant a ajudar els municipis petits que no tenen, no tenim, els mitjans que hi ha en els grans”.

El ple de la FELIB en el que es farà el relleu entre els dos batles del Pla serà el proper dimecres dia 25 d’octubre a la seu de la entitat municipalista.

Back To Top