Skip to content
ActualitatDestacatSencelles

Sencelles tendrà una plaça i 50 llocs d’aparcament al solar del carrer Molins

sencelles carrer Molins

L’Ajuntament de Sencelles ja ha licitat les obres per a la creació d’una plaça i un aparcament per a 50 vehicles al solar que va adquirir al carrer Molins.

El solar, que ara ja s’utilitza com a pàrquing, serà totalment remodelat. A més, s’obrirà un vial que connectarà el carrer Molins amb el carrer del Gall. Segons explica el batle de Sencelles, Joan Carles Verd, “aquesta reforma ve finançada amb fons del Consell de Mallorca provinents del Pla Reactiva. I el projecte consisteix en la reordenació de tot l’espai de l’aparcament amb la sembra d’arbres, pavimentació, mobiliari urbà i regulació de les places de pàrquing”. “A més, a una part del solar s’hi deixa un espai per a una plaça que també es podrà habilitar com a aparcament en els moments que no s’usi per part dels veïns”.

plànol aparcament sencelles

A aquest espai també s’hi fa la dotació de serveis, ja que s’hi ha d’obrir un nou vial. A més hi ha prevista la construcció d’habitatges de protecció oficial en una part d’aquest solar per part de l’Ibavi. “Amb el projecte també hem inclòs els serveis de clavegueram, d’aigües, etcètera, d’aquests habitatges per a joves que farà el Govern”, diu Verd. “D’aquesta part dels serveis l’Ibavi n’assumeix una part”, explica el batle.

El projecte té un cost total de 354.517 euros.

aparcament sencelles

HABITATGES DE PROTECCIÓ OFICIAL

Els 10 habitatges prevists en aquest solar s’ha previst que estiguin finalitzats el 2025. El projecte el guanyà l’estudi d’arquitectes Vivas Arquitectos Barcelona S.L. El cost de les obres és de 2,1 milions d’euros.

La parcel·la on s’han de construir té una superfície de 676,45 m². La profunditat de l’edifici és de 10,82 m i 32,85 m al costat més llarg. La resta de la parcel·la sense edificar s’hi destina pati comunitari d’accés, terrasses privades pertanyents als habitatges i nucli d’accés i rampa de l’aparcament. L’edifici comptarà amb planta soterrània, planta baixa i planta primera. La planta soterrània ocupa tota la silueta de l’edifici més una rampa d’accés des del carrer Molins i estarà destinada a un ús d’aparcament (10 places) i sales tècniques. La planta baixa i la planta primera es destinen a ús d’habitatge plurifamiliar, distribuïdes en 5 habitatges en planta baixa i 5 habitatges en planta primera. L’accés a l’edifici es realitza des del carrer Molins, mitjançant un pati comunitari en contacte amb les terrasses privades dels habitatges.

A l’estiu els habitatges compten amb ventilació natural creuada i proteccions solars mitjançant porticons de lames fixes, que doten de privacitat sense perjudici de la ventilació creuada. A l’hivern els habitatges presenten una estufa de llenya a l’espai central, que juntament amb una gran inèrcia tèrmica de les solucions constructives permet garantir el confort durant els mesos d’hivern.

Back To Top