Skip to content
ActualitatDestacatPorreres

Multa de 50.000 € i paralització de l’activitat a una fàbrica d’ovoproductes de Porreres

L’Ajuntament de Porreres ha imposat una sanció econòmica de 50.000 € i ha ordenat la paralització de l’activitat a una fàbrica d’ovoproductes ubicada a les instal·lacions de Prilac, a la sortida del municipi en direcció a Vilafranca.

Tot plegat és d’acord amb un expedient sancionador per infracció en matèria d’instal·lació, accés i exercici d’activitats. Així, l’Ajuntament de Porreres ha detectat tres infraccions greus: l’inici de l’activitat sense llicència, manca d’assegurança i manca de neteja de l’establiment i de les instal·lacions en matèria de sanitat.

DUES DENUNCIES DE PARTICULARS

Les persones que resideixen a aquesta zona del municipi han expressat el seu malestar per “la pudor insuportable a animal mort i ou podrit que hem hagut de patir durant aquest estiu”. De fet, l’expedient de l’Ajuntament de Porreres s’obr arran de la denúncia de particulars per aquestes esmentades males olors i també pels renous continuats. En aquest sentit, els residents informen i mostren a aquest digital documents gràfics i sonors que, segons els denunciants, “demostren que alguns dies fan feina a les quatre de la matinada”.

Els residents d’aquesta barriada han informat també que “arriben grans quantitats d’envasos buits amb restes d’ou que deixen defora i la pudor que fa és insuportable”.

L’empresa en qüestió té seu a Manacor i també fàbriques a Llucmajor i Porreres. Produeix més de 200.000 ous diaris i més de 20.000 litres d’ou líquid diari, part del qual a la fàbrica de Porreres.

Si l’empesa no suspèn l’activitat dictaminada per l’expedient en el termini màxim de cinc dies des de la notificació, la Policia Local podrà precintar l’activitat. Els titulars tenen deu dies per presentar les al·legacions que considerin oportunes.

Back To Top