Skip to content
ActualitatSineu

Xisca Ramis: “El mercadet nocturn de Sineu combina artesania, producte local, un bon sopar i música en viu i això no té preu”

Sineu organitza a partir del vinent divendres una nova edició del Mercat Nocturn que tendran lloc tres divendres del mes de setembre, els dies 1, 8 i 15. És una iniciativa més que consolidada de la qual parlam amb Xisca Ramis, tinent de Batle de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Sineu

-Com neix aquest mercadet nocturn?

Els mercats nocturns del mes de setembre van ser una de les principals apostes de dinamització comercial que es van desenvolupar durant la passada legislatura a Sineu. L’etapa anterior va estar molt marcada per la crisi sanitària i les seves conseqüències econòmiques; des de l’Ajuntament vam impulsar mesures imaginatives i propostes que fins aleshores eren innovadores al poble, amb la finalitat de fer sortir la gent al carrer i impulsar l’economia local. Sense dubtes aquests mercadets foren un encert, ja que van tenir molt bona acollida entre els sineuers.

-A qui va dirigit aquest mercadet?

A tothom! L’organitzam pensant amb el poble sineuer, que és el principal referent de l’equip de govern, però evidentment són benvinguts els nostres veïnats de la comarca d’es Pla així com tots els mallorquins i visitants. És una proposta oberta a tota la gent que vulgui viure un divendres diferent, aprofitant la bona temperatura dels vespres, abans de la tornada a les rutines hivernenques.

-Quina és l’aposta que hi voleu fer? El producte local, la gastronomia…?

A diferència del nostre mercat d’abastos setmanal, que celebram cada dimecres, els mercadets nocturns del mes de setembre tenen un fort component artesà. L’artesania hi juga un paper essencial, així com també el producte local. Les paradetes que es podran trobar als tres mercadets estan molt seleccionades; a més, enguany estrenarem senyalització de tot el recorregut del mercat, per tal de fer-lo més atractiu i que no es deixi de visitar cap paradeta. Per altra banda, combinam l’artesania i el producte local amb la gastronomia i la música en viu. A Sineu el sector de la restauració juga un paper important; mesclar producte de qualitat, amb un bon sopar i l’aportació cultural de la música en viu no té preu.

-Per quin motiu s’ha elegit el setembre per dur a terme aquest mercadet?

L’elecció del mes de setembre forma part d’una estratègia integral de dinamització local, que inclou l’acció de regidories de Cultura, Promoció Econòmica i Festes. L’objectiu principal és oferir alternatives d’oci, cultura i esbarjo al poble, al mateix temps que s’impulsa l’economia. Celebrant aquests mercadets durant el setembre tancam un calendari atapeït d’activitats que comença al juliol, amb els concerts clàssics de tots els dissabtes, i passa per les festes patronals d’agost; tres mesos plens d’activitat que donen vida als carrers sineuers i que suposen incentius al sector comercial.

Back To Top