Skip to content
ActualitatMontuïri

Les cabòries de l’exdiputat i pagès Joan Collet reunides en un llibre

L’exdiputat de Més per Mallorca i actual regidor de la formació a l’Ajuntament d’Algaida, Joan Josep Mas Tugores, Collet, ha aprofitat les festes del seu poble natal, Montuïri per a presentar el llibre que recull les vivències i cabòries de qui va ser, la passada legislatura, Un pagès al Parlament, frase que dona títol al llibre.

El llibre fou presentat per altres dos grans noms del nacionalisme a Montuïri, Joan Verger, batle de la vila els darrers vuit anys i Pere Sampol, exvicepresident del Govern.

Collet explicà que “el llibre és un recull d’una trentena d’escrits breus, fets al llarg de la passada legislatura i una reflexió post eleccions del 28 de maig. Tampoc és un dietari, tot i que hi ha uns quants escrits que expliquen vivències personals. El que sí que és cert és que per jo ha estat una experiència
fantàstica, les diputades i els diputats tenim bàsicament dues feines, controlar proposar i instar al Govern i fer lleis. Al llarg d’aquests quatre anys he tengut l’oportunitat, la immensa sort de fer feina per a la gent, associacions i entitats del país”.

Joan Mas parlà sobre el motiu del títol del llibre i digué que “els escrits que podeu trobar al llibre parlen de pagesia, republicanisme, memòria democràtica, emergències, educació, límits, llengua, municipalisme, sobiranisme. Però sempre intentant anar una passa endavant, per exemple quan parlam de pagesia ho feim sempre pensant en el futur, remarcant el producte local i no des d’una perspectiva folklòrica o de servilisme al turisme, sinó com a sector econòmic essencial, tant per l’economia com per l’equilibri social i ecològic del país”.

Ara, la propera presentació del llibre serà al seu poble de residència, Algaida.

Back To Top