Skip to content
ActualitatMaria de la SalutSineuVilafranca

Cicle de xerrades a Maria en el marc de l’Any Font i Roig

Goigs dedicats a Julià Font i Roig

Julià Font i Roig (Maria de la Salut, 20 de febrer de 1545 – Ciutat de Mallorca, 9 de setembre de 1613) ha estat, sens dubte un dels mariandos més il·lustres. El seu cos reposa enterrat a la Seu de Palma a la capella del Davallament.

Aquest any la vila de Maria de la Salut ha decidit dedicar-li una sèrie d’actes per a recordar la seva figura. Tot s’emmarca dins l’anomenat Any Font i Roig.

any font i Roig

És per això que tot just aquest divendres dia 7 de juliol, el margalidà, Antoni Mas Forners donarà el sus a unes xerrades que, amb el títol de Cicle de conferències sobre els Font i Roig s’allargarà la resta de divendres d’aquest mes de juliol. Totes les xerrades es faran al Casal de Cultura de Maria a les 20 hores.

Mas iniciarà el cicle amb una xerrada que duu per títol L’entorn de la família Font i Roig: Maria i Santa Margalida a l’època medieval.

Dia 14 de juliol, serà el torn de Mateu Ferrer Socies qui parlarà Sobre els Font i Roig. Investigació genealògica a la recerca dels ancestres més remots de la família: les branques de Maria-Santa Margalida i de Lloret-Sineu (s. XIV-XVI).

El 21 de juliol serà Rafel Ramis Barceló qui amb el títol d’El context formatiu de Fra. Jullià Font i Roig: l’Escola de Randa i el convent de Sant Domènec de Palma ens explicarà un poc més sobre la vida d’aquest il·lustre mariando.

Finalment, el 28 de juliol, data de celebració d’una altra il·lustre beata mallorquina, Santa Catalina Tomàs, seran Rafel Morro Aguilar i Sebastià Escalas Sucari qui ens faran cinc cèntims d’Els Font i Roig a la Seu de Mallorca.

FILL IL·LUSTRE

A això cal afegir-hi la intenció de l’Ajuntament de Maria de la Salut de declarar a Julià Font i Roig com a Fill Il·lustre de la vila. Serà en el marc de les festes de setembre i coincidint amb la data del 410 aniversari de la seva mort.

Així mateix també ja s’ha donat a conèixer el guardó Premi Font i Roig 2023 que ha estat pel vilafranquer Gabriel Barceló Bauzà per la seva proposta Cultura i pràctiques escolars a la Mallorca de postguerra (1939-1949).

Aquí podeu consultar els Goigs dedicats a la seva figura. Amb lletra de Llorenç Moyà i música del P. Jaume Palou.

casa pairal Font i Roig
Actualment la casa pairal dels Font i Roig a Maria de la salut és un hotel.
Back To Top