Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacat

Algaida aprova la dedicació exclusiva de la batlessa i les retribucions del govern en minoria

regidors Algaida

L’Ajuntament d’Algaida es va reunir en Ple per a acordar les retribucions dels regidors i la batlessa. Així, la batlessa Margalida Fullana, del PSIB-PSOE i amb un govern en minoria aconseguí aprovar la seva dedicació exclusiva amb un sou de 46.000 euros bruts anuals. Aquest punt de l’ordre del dia va comptar amb el vot a favor de l’únic regidor de l’extrema dreta i l’abstenció dels regidors del PP i de MÉS.

A l’ordre del dia hi havia la proposta d’adjudicar una segona dedicació exclusiva al regidor socialista, Mateu Capellà, un punt que finalment es va retirar. Segons els portaveus de MÉS, Margalida Puigserver i Rafel Oliver, Partit Popular, era una proposta que no hagués tirat endavant i per aquest motiu la retiraren. En canvi, segons ha explicat Fullana, “considerarem que aquest no era el moment més adequat per a proposar una segona dedicació exclusiva i ja es farà la proposta de nou més endavant si escau”.

Fullana mostrà la seva satisfacció per l’aprovació de la majoria dels punts amb acords amb MÉS i PP. Tot i que va haver-hi un altre punt en el qual els nacionalistes de MÉS mostraren el seu rebuig. Puigserver ha manifestat que “l’increment de les dietes dels regidors, i que a partir d’ara els regidors de l’equip de govern cobrin per acudir a les meses de contractació quan mai s’ha fet, no hi estam d’acord”. Així es demanà votar aquest punt separat de la resta de retribucions dels regidors, però la secretària municipal no ho va permetre i finalment, el punt s’aprovà amb els vots dels regidors socialistes a favor i el vot en contra de MÉS i l’abstenció de PP i l’extrema dreta.

Segons ha assenyalat MÉS per Algaida, en un comunicat, s’havien establert “negociacions amb el PSOE per condicionar el vot a favor d’aquestes propostes a què el PSOE es comprometés a adquirir el solar de devora l’escola que ara s’utilitza com a pàrquing i a tirar endavant el projecte i execució d’una coberta adjacent al pavelló. Cap d’aquestes propostes han estat acceptades pel PSOE d’Algaida”.

En aquest aspecte la batlessa socialista, Margalida Fullana ha assenyalat que “les dues propostes fetes per MÉS formen part dels programes electorals dels dos partits, fins i tot del PP, però ara per ara ho consideràvem una decisió precipitada sense tenir cap valoració econòmica del que això podria suposar per l’Ajuntament d’Algaida.

Per la seva banda, Rafel Oliver, portaveu del PP, ha manifestat que una altra de les intencions de l’equip de govern era de fer les juntes de govern setmanals, un punt que al no comptar amb el suport ni del PP ni de MÉS, finalment l’equip de govern optà per tornar al caràcter quinzenal. Així mateix, Oliver destaca un altre punt que no aconseguí tirar endavant el PSOE. “No els vam permetre que el Ple cedís les competències a la junta de govern local per a poder posar els preus públics. No estam disposats a donar competències del Ple a la junta de govern quan estan en minoria, creim que tot ha de passar per Ple” diu Oliver.

Així mateix assenyalar que els companys de Es Saig han donat bon compte del Ple al seu lloc web.

Back To Top