Skip to content
DestacatSanta EugeniaSencelles

Professionals del tast mariden la sobrassada i el vi per primer cop a Mallorca

vi tast

Els professionals dels panells de tast de la IGP Sobrassada de Mallorca, amb sis empreses del Pla representades, i la Denominació d’Origen Binissalem que inclou els municipis de Santa Eugènia i Sencelles, es reuniren per primer cop a Mallorca amb l’objectiu de fer valdre la tasca d’aquests tastadors en un tast que requereix unes aptituds especials i un procés de formació tècnica i específica molt important.

La jornada se celebrà a les Bodegas José L. Ferrer. Els representants de les marques de qualitat, Andreu Palou, president de la IGP Sobrassada de Mallorca i Marga Amat, directora tècnica de la D.O. Binissalem van donar la benvinguda als assistents.

El panell, nom que és dona als professionals del tast que cada IGP o D.O. sol estar integrat per persones de diferents àmbits i edats que han superat un intens procés de selecció i formació. Per això estan qualificats per formar part d’aquests dos panells de tast, en aquest cas el de la sobrassada i el del vi.

La sessió s’inicià amb la doctora Susana Simal, investigadora del departament de Química Tècnica de la UIB i exauditora externa d’ENAC. Va començar la sessió amb una clara i contundent exposició de la necessitat, importància i valor dels panells d’anàlisi sensorial, que permeten comprovar el compliment de les característiques organolèptiques del producte establertes al plec de condicions.

Seguidament, fou Antònia Torres, gerent i experta en el producte emparat per la IGP Sobrassada de Mallorca, qui va fer la segona intervenció amb un tast dirigit d’una mostra de producte, explicant cada fase i paràmetre avaluat segons la fitxa i la guia del tastador. Sens dubte aquest tast fou tota una experiència pels tastadors de vi presents.

Per acabar fou el torn de Francis Gamón, directora del panell de tast de la D.O. qui va explicar la metodologia del sistema d’anàlisi sensorial i va dirigir el tast d’un vi blanc.

Els tastadors de tots dos panells es van ajudar mútuament als tasts, opinant dels tasts de l’altre producte que els resultava interessant, però complexa a la vegada. Sens dubte fou un intercanvi molt profitós.

Des de l’organització han assenyalat que els participants es van mostrar molt satisfets amb la iniciativa dels dos consells reguladors i ara esperen poder repetir aquesta acció cada any.

panell tast vi i sobrassada
Back To Top