Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Qui no vol pols… Festa del batre

batre a l'era

L’Associació Balear de Tracció Animal (ASBATRA), no vol deixar perdre les feines que un temps es feien amb les bísties. Per això, aquest diumenge, ha organitzat una festa per batre a l’era.

L’activitat s’ha previst a partir de les 10 del matí a la finca de Son Mora Guixa de Porreres. Allà s’hi farà una demostració d’aquesta tasca que antany era habitual i diària en l’estiu mallorquí i que avui ja sols queda en la memòria dels més vells.

Aquella activitat agrària que venia després de segar avui ja sols queda en la memòria oral. Dites, frases fetes o gloses ens recorden aquella tasca que havia de menester de la participació dels animals.

Ara, el col·lectiu d’ASBATRA, d’aquella feina estiuenca en fa una festa. Una festa que ha de servir per mantenir viva aquella tradició alhora que servirà per mostrar a menuts i grans com era aquella tasca de separar el gra de la palla.

L’activitat es pot visitar lliurement, però si voleu quedar a dinar de porcella, cal reservar.

festa des batre
Back To Top