Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacatLloret de VistalegreMontuïriPoliticaSant Joan

Batles novells: jornada maratoniana, teteres, bosses de fems i un despatx buit

Quatre batles novells

Agafar la vara de batle no és una cosa senzilla. Fins divendres els quatre batles novells del Pla tenien una vida i no l’han poguda canviar amb un sol cap de setmana. És per això que, ahir, tots encara havien de passar comptes amb la seva feina habitual, professional. Dur la gestió del municipi serà una rutina que hauran d’anar assumint de manera gradual. Ahir, la sorpresa de Tot Pla va ser trobar uns batles que feien doble jornada de feina.

ALGAIDA

Margalida Fullana s’estrenà ahir com a batlessa, però el pas per la Casa de la Vila no li resultà estrany gràcies a la seva experiència com a regidora especialment centrada en l’àrea de Promoció Econòmica. Va fer un simbòlic “traspàs de poders” amb la ja exbatlessa, Maria Antònia Mulet. També presentà el seu equip de govern integrat per Mateu Capellà, Jerònia Miralles, Jaume Lliteras (únic que repeteix) i Francesc Ramis. Fullana afronta aquesta nova etapa “amb moltes ganes, orgull i responsabilitat”. Aquesta setmana però serà maratoniana per la nova batlessa d’Algaida, ja que continuarà amb la seva feina habitual al servei de nutrició de l’Hospital Son Llàtzer. És a dir, els matins serà a l’Ajuntament d’Algaida i els horabaixes a Son Llàtzer en jornades laborals que acabaran a les 22.00h. “Aquests dies continuarem amb la gestió del dia a dia i acabant de veure com està tot i ja pensant també amb les festes de Pina i les de Sant Jaume”, explica Fullana.

Margalida Fullana després de ser proclamada batlessa d’Algaida.

MONTUÏRI

A mitjan matí Paula Maria Amengual Nicolau, nova batlessa, i Joan Verger, batle sortint, eren al despatx de batlia. El traspàs de batlia era ben real. En terra una bossa de fems i a l’ordinador noves contrasenyes. Damunt la taula, un cossiol acabat de comprar al mercat del dilluns, per les funcionàries de la Sala. Així s’estrenà ahir la primera batlessa de la història de Montuïri. Amengual explicà que “encara no m’he fet la idea. Tant és així que no he buidat ni els calaixos del meu lloc de feina”, és arqueòloga al Museu de Son Fornés. En demanar-li si hauria imaginat mai poder inaugurar el nou museu a les velles cases de la possessió com a batlessa, és rotunda. “Mai, però mai”. Ara a poc a poc es va fent amb l’espai. Assenyalava que “sé que aquí damunt la taula hi ha papers que han de sortir ja i ja els he de signar jo, però encara no sé ben bé el que”. Amengual també explica que “he tengut una molt bona rebuda per part dels treballadors de l’Ajuntament i ja m’han dit que m’ajudaran en tot el que podran. I en moments com aquest això s’agraeix”. Ara, anirà aterrant a poc a poc al seu nou lloc de feina. Del carrer explica que “ja he vist un canvi en la gent s’acosten a jo per explicar-me o demanar-me coses”. Sobre el fet que sigui una dona Paula M. Amengual explica que “just el fet que jo sigui aquí ja és un canvi i això fa que es vegi amb normalitat i que les nines, les dones, que no ho havien vist mai fins ara vegin amb aquesta naturalitat que hi hagi referents per elles”.

paula batlia
Paula Maria Amengual a la porta del seu nou lloc de feina, la batlia.

SANT JOAN

Des d’ahir a primera hora en el despatx de batlia de l’Ajuntament de Sant Joan hi ha una tetera al més pur estil britànic. El seu nou inquilí, Richard Thompson és fidel a aquesta tradició britànica. Parlà amb els empleats municipals. “He tengut una molt amable benvinguda i he començat a posar-me al dia amb els tràmits i l’agenda”, explicà. Una avaria en la xarxa de subministrament d’aigua ha requerit ja una primera intervenció prioritària. Així mateix, també coordinà l’obertura de la piscina municipal. Aquesta setmana, els horabaixes, Thompson farà les darreres classes d’anglès particulars, unes classes que farà de franc. El motiu? “Vaig dir que em dedicaria al cent per cent a fer de batle i no vull que ningú pugui dir que he cobrat ni un dia de dues bandes”, explica.

richard batle
Thompson al despatx amb la tetera.
Foto: CATA JAUME

LLORET

A Lloret, al contactar amb el nou batle ens en vam dur una bona sorpresa. Sebastià Amengual, no era al despatx, ni tan sols al poble. “Fins dimecres no hi aniré. Som a fer feina avui (per ahir) i demà. A partir de dimecres m’agaf vacacions i llavors ja tramitaré tot el tema de la dedicació exclusiva”. Així, Amengual ahir i avui seguirà fent feina i, per tant, fins demà dimecres no tendrà el seu primer contacte amb el dia a dia de la batlia. Així i tot, Amengual ha estat tinent de batle aquest mandat que ara acaba i coneix bé el funcionament d’un Ajuntament petit com és el de Lloret.

Sebastià Amengual, després de rebre la vara de batle el passat dissabte.

Back To Top