Skip to content
ActualitatSencelles

Joan Carles Verd: “A la Fira de Sencelles oferim cultura i gastronomia”

Joan Carles

Joan Carles Verd és el batle de Sencelles. Aquest diumenge el municipi celebra la seva Fira de Maig. Una mostra anual que els darrers anys ha fet una clara aposta per la cultura i la gastronomia. Com explica el seu batle, la de Sencelles és una fira per passejar i caminar amb tranquil·litat sense les aglomeracions d’altres indrets.

– Què ens ofereix la Fira de Maig d’aquest any?
– La nostra Fira va molt més enllà del diumenge, dia de la fira. Tenim tot un programa d’activitats entorn de aquesta data on procuram combinar, i potenciar, la gastronomia i la cultura. Hi ha exposicions, presentacions de llibres o el Sencelles Espipella. Aquesta proposta gastronòmica va tenir ahir la seva primer cita i aquest dissabte, amb la proposta del vi dels set cellers del municipi i l’oferta gastronòmica de les associacions i entitats segur que tornarem a convertir aquest acte en tot un èxit.

– El diumenge és el torn de la Fira, l’acte més tradicional. No s’ha volgut apostar per destacar un tema o producte com a altres fires?
– Així, diumenge la cita és amb la nostra Fira agrícola i ramadera. Mantenim així l’essència de les fires de Mallorca. S’ha pensat algunes vegades en el fet de tematitzar la mostra, però sempre s’ha descartat. No ens cal apostar per un sol producte. Abans Sencelles era un dels pobles més figueralers de Mallorca i avui si tenim un producte és el vi i les vinyes. Per això tenim la presència dels cellers, però, com he dit, el que feim és potenciar la part cultural i gastronòmica del nostre municipi.

– Quins actes teniu prevists per aquests dies a Sencelles?
– Aquest dijous tenim activitats pels infants, amb un contacontes. I l’inici de les IX Jornades gastronòmiques amb productes locals. On diferents bars i restaurants de la vila ofereixen plats amb productes de la terra. Dissabte tenim el reconeixement del guardó Vila de Sencelles. Aquest any el dedicam a les Voluntàries del rebost solidari de Càritas del municipi. Serà a can Bril a les 18.30 hores. Després hi ha exposicions i l’entrega dels premis del certamen de fotografia. També a més de tota l’oferta gastronòmica que ja hem comentat i la Fira del diumenge aquest any pel dilluns, dia del Firó, tendrem activitats pels petits i un showcooking d’en Miquel Calent. I com a novetat, a les 19 hores del dilluns volem reconèixer les entitats esportives i els esportistes locals per això celebrarem la primera Gala de l’Esport de Sencelles.

– La de Sencelles és una Fira familiar?
– És una fira de poble on la gent del poble la viu amb orgull i satisfacció. Aquest mateix dia hi ha altres fires a Mallorca. Però aquí, a Sencelles, la gent pot passejar i gaudir del dia sense aglomeracions. Pot gaudir del que era i és una fira tradicional de Mallorca.

Back To Top