Skip to content
ActualitatLloret de Vistalegre

Xisca Bonet: “L’ArtVent ens serveix per donar un valor afegit a la Fira de Maig de Lloret”

XiscaBonet

Xisca Bonet és regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lloret de Vistalegre. El pròxim diumenge el nucli celebra la seva Fira de Maig. Un fita que de l’any passat ençà té un nou atractiu que l’ha situada dins el món cultural del Pla de Mallorca. L’ArtVent és una aposta de l’Ajuntament de Lloret per acostar l’art i el patrimoni als veïns i que aquest dissabte ja s’inaugura.

Com sorgeix la iniciativa de l’ArtVent de Lloret?

Al començar aquest mandat l’equip de govern teníem la idea de fer una Nit de l’Art o alguna cosa similar. Era una manera d’acostar l’art al Pla. Sempre hem d’anar a enfora per poder veure aquestes iniciatives. Però tot just després de posar-ho en marxa va venir la Covid. Si mateix ja havíem establert contactes amb artistes o músics i la resposta havia estat positiva, però tot es va anul·lar. Així tot just després de la Covid, l’any passat tornàrem a posar-ho en marxa, però encara no tenia forma ni nom. Va ser després d’establir contacte amb en Tomeu Coll i la seva visita al convent quan va començar a dir-nos aquí hauríem de fer instal·lacions, aquí escultures… i ens vam engrescar. I així com nosaltres ens anàvem animant els artistes també ho feien, el fotògraf Nando Esteva, l’escultor Ferran Aguiló… no puc dir tots els noms, però la gent va ser molt generosa per ser una proposta que tot just començava.

– Al final el primer ArtVent va aconseguir un bon nivell de participació. Se’n va xerrar pel Pla.

Sí, al final quan vam fer el recompte de tots els que participaven vam veure que a més de molta gent teníem propostes d’un bon nivell cultural. De fet, a mi mateixa em va superar un poc. Jo pensava fer una exposició de dues sales i al final vam tenir el convent ple. Vaig demanar ajuda i molta gent del poble i de la resta de l’equip de govern s’hi va implicar. Vaig passar un poc de pena pels artistes de fora que no venguessin i es trobassin les sales buides, però la gent va respondre i tant el dissabte com el diumenge vam omplir.

– I des del principi ja vàreu concebre l’ArtVent lligat a la Fira de Maig?

Sí, en tot moment ho vam pensar com un complement o, fins i tot, un al·licient per a la Fira. Heu de pensar que aquest mateix cap de setmana són molts els pobles que fan la seva Fira i Lloret d’aquesta manera ofereix alguna cosa més, un valor afegit, a la clàssica fira que podem trobar als altres pobles. A més, ja l’any passat acabàvem les obres del convent i d’aquí va venir el nom d’aquesta cita artística.

– En aquesta segona edició que hi trobarà el visitant?

Hem fet apostes noves. Nous artistes que hem incorporat amb iniciatives molt destacades com ara la proposta de Catalina Florit i Joan Aguiló. Però també hi ha molta gent que ha volgut repetir. També tendrem a Mar Sureda, una al·lota de Lloret que fa feina a Barcelona. Escultura, instal·lacions, dibuix… aquest any tal vegada hi ha més fotografia. I també actuacions musicals, dissabte a vespre hi ha jazz i diumenge tenim dansa i espectacles de circ, tot això ja també dins el context de la Fira.

– La Fira de Maig de Lloret té altres al·licients per al visitant?

Sí i tant. Ja fa vuit anys el nou equip de govern d’aleshores es va asseure i plantejar-se si tenia sentit seguir amb la Fira de Maig, ja que es trobava en un moment on havia perdut tot el seu sentit agrícola. I va ser quan es va apostar per introduir un poc més d’espectacle i la gastronomia. La mostra de cuina va tenir molta tirada. Ara simplement li hem donat una volteta més i hem posat l’ArtVent.

– Teniu un cap de setmana ple d’actes…

Sí. Dissabte ja inauguram. L’horabaixa de prest a la plaça ja hi haurà ball de bot, primer la mostra d’escoletes i ball obert després. A les 18.45 h inaugurarem al convent l’ArtVent. I hi ha el projecte ja assenyalat titulat Herois Anònims que és amb el que han estat treballant Catalina Florit i Joan Aguiló i es farà l’itinerari per tot el recorregut allà on hi ha les il·lustracions d’aquests herois anònims del poble. És un projecte artístic que fa comunitat on es reflecteixen aquestes persones del poble que sense saber-ho són això, els herois del poble. Aquest mateix vespre ja hi haurà la Mostra de Cuina amb la participació de bars, restaurants i entitats del poble.

Diumenge serà el torn de la Fira amb les paradetes, la mostra gastronòmica, una vermutada amb música en viu. I diferents mostres de tota classe. L’horabaixa, a les 18 h la plaça Jaume I acollirà Glosa & Poesia amb la participació de glosadors.

Back To Top