Skip to content
ActualitatMontuïri

Dues casetes i dues sínies del Consell a l’espera de reforma a Montuïri

casetes Montuïri

Al costat de la carretera Palma-Manacor i dins el municipi de Montuïri el Consell de Mallorca, el departament de Carreteres hi té dues casetes amb un poc de terra i dues sínies que quedaren del romanent de les obres de construcció d’aquesta via de doble carril ja fa uns anys.

De llavors ençà l’abandó de les dues edificacions ha estat permanent. Una situació que ha durat fins fa uns dies quan el Consell ha netejat i adequat les sínies, la síquia i les dues construccions dins el marc dels contractes de manteniment. També s’han sembrat diferents arbres dins els terrenys adjacents a les casetes.

Ara, en els mesos que venen el departament de Carreteres i el de Patrimoni de la institució insular té previst dur a terme la rehabilitació de les dues sínies i una de les dues casetes. En definitiva aquells elements que tenen un valor etnogràfic més important. Des del departament de Carreteres assenyalen que Patrimoni posarà la mà d’obra per a rehabilitar les dues sínies i Carreteres la resta de les tasques.

Així mateix, des de Patrimoni del Consell han indicat que en aquests moments s’està elaborant el projecte de rehabilitació de les sínies. Ja que per a dur a terme la rehabilitació de les casetes es requereix el projecte d’un arquitecte i ja és una qüestió més laboriosa.

Amb aquesta neteja que ha dut a terme el Consell han estat molts els ciutadans que han conegut, descobert, com aquestes edificacions i aquests terrenys eren del Consell de Mallorca. És per això que ja hi ha entitats o associacions de la vila interessades a poder optar a la utilització d’aquest espai.

Back To Top