Skip to content
ActualitatSineu

Reconeixement a Margalida Jordà amb la Prima d’Or de Sineu

Margalida Jordà

Avui, a les 19 hores i dins els actes de les festes patronals de Sant Marc de Sineu, la Sala farà entrega de la Prima d’Or a Margalida Jordà Munar. Una monja sineuera que ha desenvolupat una important tasca solidària i social al capdavant del Projecte Naüm a Son Roca, Palma.

Aquest guardó, la Prima d’Or se li va concedir en el plenari del passat mes de febrer. Fou aprovat per unanimitat. Tomeu Mulet, batle de Sineu explicà que la distinció vol ser “un reconeixement a la seva incansable dedicació i compromís per a la inclusió i cohesió social amb especial atenció als col·lectius més vulnerables”. Per a atorgar-li la Prima d’Or es va fer una recollida de motius destacant la seva llarga trajectòria en el món social.

Jordà, assegura que rep aquest guardó amb “molt d’agraïment. Quasi no m’ho crec. Com a sineuera que som i que me sent no ho havia somiat mai. Estic molt contenta i agraïda. Puc dir que no s’ha complit allò de no seràs profeta a la teva terra”.

Sor Margalida Jordà és monja de les Germanes de la Caritat, recorda que estudià filologia i un cop acabats els estudis optà per anar a Àfrica, al Burundi. “Allà -explica Jordà- va ser on vaig reforçar el meu sentiment i el convenciment que volia fer feina pels pobres. Hi vaig estar set anys fins que vaig tornar a Sineu per ajudar a la meva germana a cuidar la mare”. Més endavant va ser quan va iniciar el seu projecte vital. Fou a Son Roca, la barriada de Palma on des de ja fa 23 anys treballa a diari amb el Projecte Naüm. “Feim contenció i cohesió social. Els governants de Ciutat ens diuen que cada barri hauria de tenir un projecte d’aquestes característiques. Ens vam instal·lar allà ja que era un barri amb gent treballadora i molt tocat per la droga. Ara som un referent“.

Tant es així que al 2021, Jordà, va rebre la medalla al Mèrit Civil de mans del Rei i aquest i la seva família van visitar el centre de Son Roca per conèixer de primera mà la tasca que lidera Jordà.

A Sineu, fa unes setmanes l’associació Dones d’Arrel també li van retre un petit homenatge en un acte que es reivindicà que algun espai públic del municipi pugui dur el nom de Margalida Jordà.

Ara arriba el reconeixement institucional en forma de la Prima d’Or. Aquest és un guardó que atorga l’Ajuntament de Sineu, del 1998 ençà. Tot i que ara feia 10 anys que no s’havia entregat. La distinció vol servir com una eina municipal per realçar la tasca dels veïns del municipi que hagin destacat en alguns dels seus àmbits.

L’acte de reconeixement serà a les 19 hores al claustre de Sant Francesc. Intervendrà la Coral de Sineu.

Back To Top