Skip to content
ActualitatPorreres

Tot a punt per a la Diada d’agricultura ecològica de Porreres

Aquest diumenge vinent, dia 23 d’abril, Porreres acollirà un any més la Diada d’agricultura ecològica, la major exposició i venda de productes ecològics de les Illes Balears.

Els visitants trobaran estands de productors, elaboradors i entitats, així com taules rodones, exposicions, tastos, música en directe i activitats per a infants.

Enguany, el tema d’aquesta 16a edició serà l’alimentació i la salut, i totes les activitats programades durant la setmana tenen com a objectiu obrir un espai de debat entorn “la importància de comprendre que allò que menjam té un impacte directe sobre la salut de l’entorn i dels qui l’habitam. Som el que menjam”, ha afirmat Mireia Oliver, vicepresidenta de l’entitat. “Es tracta de la fita més important per APAEMA, la nostra entitat agrupa més de 500 socis en defensa de l’agricultura eco i l’agroecologia a Mallorca i és un dia per fer xarxa entre productors, però també per apropar-nos als consumidors locals” ha conclòs.

És un orgull per Porreres acollir des de fa setze anys aquesta Diada d’agricultura ecològica” ha dit la batlessa de Porreres, Xisca Mora. “Per nosaltres no només és un dia per a la promoció d’aquest mètode de producció saludable, sinó que va més enllà: significa formació i dinamització del sector agrari, de foravila” ha conclòs.

El dissabte 22, el dia previ a la diada, serà una jornada de portes obertes a sis finques arreu de Mallorca. Els productors obriran les portes per rebre tothom que vulgui conèixer de primera mà la feina i els productes que elaboren. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia.

El diumenge 23, és el dia fort. Els productors i productores d’arreu de les Illes se citaran de 9 a 16 a Porreres. Allà els visitants trobaran al voltant de 70 estands de productors, elaboradors i entitats, així com taules rodones, exposicions, tastos, música en directe i activitats per a infants. Enguany, com a novetat, hi haurà una carpa on elaboradors i productors aniran fent presentacions dels seus productes. A més, tots els restaurants del centre del poble oferiran, per dinar, plats elaborats amb carn de Me ecològic de Mallorca.

Exposició: Tomàtiga de ramellet com a patrimoni cultural de Mallorca

Una de les activitats paral·leles de la Diada ecològica és l’exposició “Tomàtiga de ramellet com a patrimoni cultural de Mallorca” que romandrà oberta a l’entrada l’Ajuntament de Porreres dissabte, dia 22 d’abril, a partir de les 18.00h i diumenge de 9.00h a 16.00h.

La mostra està organitzada per l’Associació de Varietats Locals. Ha estat realitzada amb les il·lustracions de na Nívola Uyà, el disseny i grafismes de Lluís Vidaña i el vídeo den Joan Lluís Oliver.

La idea és que el públic que la visiti se n’endugui un missatge clar del què és i què significa. Aquesta exposició també està pensada per a que els més petits coneguin la tomàtiga de ramellet.

Back To Top