Skip to content
ActualitatDestacatSineu

El Bisbat inventaria i ordena els elements patrimonials del Palau de Sineu

Dibuix Arxiduc Palau de Sineu

En aquests moments el Bisbat de Mallorca treballa en la catalogació i inventari dels elements mobles del Palau dels Reis. Materials i objectes que al llarg dels anys van anar utilitzant les monges que hi habitaven i que conformaven el Monestir de la Concepció de la vila la primera.

Aquesta tasca s’ha previst que pugui haver finalitzat entorn de les festes patronals de Sineu, Sant Marc. Ja que aleshores hi ha previstes un total de tres jornades de portes obertes amb visites guiades al recinte.

En aquests moments s’hi duu aquesta tasca i que també ha de servir per conèixer l’estat de tot l’immoble i veure la necessitat de restauració o adequació que requereix cada un dels espais del recinte.

Això serà el dissabte dia 22 d’abril de 10 a 12 del matí. El dimarts 25 d’abril, festa de Sant Marc les portes del Palau s’obriran de 10 a 12 hores i de 16 a 18 hores. Finalment, el dissabte dia 29 hi haurà la darrera oportunitat per entrar, de moment, a l’espai. Serà de nou entre les 10 i les 12 del matí.

A això, segons asseguren des del Bisbat de Mallorca abans d’aquestes dates es farà una visita al recinte ad hoc per a mitjans de comunicació. D’aquesta manera es podrà veure l’estat del convent després que el 2016, i després de 433 anys de presència monàstica al poble el Palau tancàs les portes.

Paral·lelament a aquesta tasca del Bisbat l’Ajuntament de Sineu i el seu batle, Tomeu Mulet, al capdavant insisteix en la proposta municipal que té el Bisbat damunt la taula. La Sala proposa crear un espai museístic i poder habilitar alguns espais per a actes culturals. El projecte que presentà l’Ajuntament fa mesos i redactat per Jaume Llabrés assenyala la utilització de diverses estades de l’antiga residència de reis i monges per a la celebració de concerts, actuacions teatrals o actes culturals en general. Des de la Sala sempre s’ha assenyalat que en tot moment es respectaran els usos religiosos.

Mulet, batle de Sineu, explica que “nosaltres seguim amb la nostra proposta. Aquest any hem aconseguit que almenys aquests tres dies es pugui visitar el recinte després d’anys tancat. No és el que volem, però continuarem parlant amb el Bisbat per poder veure la nostra proposta feta”.

Back To Top