Skip to content
ActualitatVilafranca

Una fusteria de Vilafranca elabora mobles amb fusta dels arbres caiguts

Projecte per fer mobles amb arbres caiguts

La Fusteria Galmés de Vilafranca ha posat en marxa un projecte pilot de producció de mobles elaborats amb arbres caiguts pels temporals amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

La iniciativa preveu la producció de 400 mobles i té com a objectiu dissenyar estratègies per transformar els residus forestals en mobles. Sebastià Sansó, director general de Residus i Educació Ambiental, ha destacat que “la convocatòria d’aquestes subvencions persegueix la premissa que tots els sectors puguin avançar cap a un model d’economia circular per continuar convertint els residus en recursos”.

Aquest projecte s’ha impulsat gràcies a la convocatòria de subvencions per impulsar l’economia social i circular, gestionar de manera sostenible els residus turístics i crear llocs de feina que la Conselleria de Medi Ambient ha convocat. En total, la convocatòria d’1,3 milions d’euros ha subvencionat 14 projectes per valor d’1.027.140,37 d’euros.

Avui el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i Sansó, han visitat, la fusteria Galmés de Vilafranca. El projecte està subvencionat amb 121.898, 70 euros.

Mir ha destacat la importància de potenciar “projectes com el que ha engegat Amadip Esment que, per una banda, aposta per la reutilització de fusta com a pilar i, per l’altra, per una economia social que posa els col·lectius atesos per la fundació al centre del projecte”.

Back To Top