Skip to content
Porreres

Acaba el polígon industrial de Porreres a l’espera de subministrament elèctric

Les obres de construcció del polígon industrial de Porreres han finalitzat després d‘un any i mig d’obres d’execució i un llarg procés de tramitació que es remunta a l’any 2004.

Fa unes setmanes la directora gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), Mariona Luis, visità el polígon de la Creu, “una infraestructura que podrà acollir més d’una trentena d’empreses industrials i que suposarà pal·liar la falta de sòl industrial, tant a Porreres com al Pla de Mallorca. També hi assistí la batlessa de Porreres, Francisca Mora; així com els membres de la Junta de Compensació del polígon industrial.

La batlessa celebrà que finalment el municipi pugui disposar d’aquesta infraestructura i més tenint en compte el llarg procés de tramitació que ha suposat. “Porreres és un poble emprenedor i era molt necessari poder disposar d’aquest espai per les persones que posen en marxa nous projectes i també per aquelles que volen créixer o sortir del nucli urbà”, apuntà.

A hores d’ara, un cop executat un projecte que ha comptat amb un pressupost de tres milions d’euros, resta pendent el subministrament elèctric, darrera passa per tenir completada la infraestructura promoguda per l’IDI per donar resposta a la demanda de sòl industrial a preus de mercat.

El pressupost del polígon és de tres milions d’euros, dels quals l’IDI n’ha aportat 2,5 milions i la resta, la Junta de Compensació.

ELS DETALLS

El polígon de la Creu compta amb 70.000 m2 repartits en 31 parcel·les d’ús industrial, de les quals l’IDI és propietari de quinze, l’Ajuntament en té sis i la resta de propietaris, deu. En el cas de l’IDI, ja ha adjudicat un total de tretze contractes d’opció de compra de les parcel·les a través de dues subhastes públiques i el procés d’execució de les opcions de compra està previst que comenci aquest mateix mes.

Back To Top