Skip to content

Tot Pla?

Tot pla? Aquesta expressió, utilitzada per a demanar si tot està bé, si tot funciona, és el nom que hem elegit per a aquest diari digital, una idea, una il·lusió que hem covat més de cinc anys i que ara ha decidit néixer. El motiu del moment? No ho sabem. D’aquesta aventura que emprenem avui l’única cosa que tenim per certa és que neix des de la més absoluta honestedat, amb tot el respecte i fins i tot admiració del món envers la comarca del Pla i la seva gent. Perquè volem que aquesta gent, tota la gent que viu al Pla de Mallorca, trobi aquí un espai per llegir, entretenir-se, informar-se i si escau formar-se una opinió, una idea del que passa i són els pobles en tots els seus àmbits.

Educació, cultura, serveis socials, turisme, esports, economia, comerç, restauració, oci, agricultura, política, art, música, patrimoni, religió, història, joventut, associacions, fires, mercats, festes… tot allò que sigui del Pla ens interessa i volem ajudar a difondre-ho.

Però també, i malament aniríem si no fos així, esperam servir per fer d’altaveu d’allò que els afecta, de les seves reivindicacions, dels seus maldecaps i les seves dèries. És a dir, més enllà de l’agenda, volem que es facin seu aquest espai per aixecar la veu si cal davant qualsevol situació que considerin injusta. Perquè malauradament hi ha molta gent que no pot respondre afirmativament a la pregunta amb què obrim aquesta presentació. I no només perquè tenguin un mal dia sinó perquè les seves vides són plenes de corbes i capamuntes.

Perquè Tot Pla som els pobles i la seva gent. Som una població diversa de 40.000 habitants que formam aquesta Mallorca sense la mar. Nosaltres, els que impulsam aquest projecte hi formam part perquè aquest projecte l’encapçalam un porrerenc i un montuïrer. Tot Pla som en Josep Maria Sastre Barceló i en Joan Socies Fiol. Ambdós fa gairebé dues dècades que ens dedicam al periodisme a la Part Forana. El Pla és el nostre terreny de joc i d’ell en sabem on se colga més d’un dimoni.

Ara tot just iniciam el trajecte i a poc a poc anirem omplint els vagons. Ara per ara, ja hi viatja un seguit de bona gent de la comarca que firma les opinions d’aquest primer dia d’aquesta publicació. Per diversos motius, cap casual, de la nostra i la seva trajectòria vital i professional, ens fa molta il·lusió que siguin ells. Gràcies!

Així mateix, en endavant estam oberts a totes les aportacions, idees, queixes i denuncies que ens vulgueu fer arribar per mirar de, entre totes i tots, aplanar el camí i fer de la comarca un lloc millor per a tots els seus habitants i visitants.

Back To Top