Skip to content
[owm-weather id="3192" /]
AlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El Pla impulsa l’innovador model del turisme experiencial i arrelat al territori

La Secretaria d’Estat de Turisme, a través de SEGITTUR, presentà a la possessió algaidina de Treurer el Pla d’Impuls del Pla de Mallorca, en el marc del projecte MISEA (Model d’Innovació Sostenible d’Experiències Agroturístiques). I és que el Pla de Mallorca ha estat un dels cinc únics destins rurals de l’Estat seleccionats durant el 2024 per desenvolupar aquest innovador model que aposta per un turisme experiencial, sostenible i arrelat al territori.

Segons han explicat des de la Mancomunitat “en el desenvolupament del projecte han participat 10 productors del Pla de Mallorca, que han format part del grup de contrast, rebent una anàlisi personalitzada de cada cas i un procés de mentoria individualitzada”. Això ha fet que aquest acompanyament “ha tengut com a objectiu dissenyar eines innovadores per impulsar i millorar les seves experiències agroturístiques, amb un enfocament basat en la sostenibilitat, la diferenciació i la valoració del patrimoni rural”.

L’acte de presentació es va dur a terme el passat divendres horabaixa i comptà amb les intervencions de Kevin Salvador, director d’Innovació de Productes de Globaldit —empresa encarregada de l’execució del projecte—, i Olga Pérez, directora de projectes de SEGITTUR. Ambdós exposaren la metodologia emprada i els principals resultats obtinguts durant el procés de treball col·laboratiu amb els productors locals.

La Mancomunitat Pla de Mallorca “ha estat una peça clau en la coordinació i implementació del projecte, facilitant el contacte directe entre els agents productius del territori i l’equip tècnic de Globaldit”.

La presentació comptà amb la presència de la presidenta de la Mancomunitat, Joana Maria Pascual, el gerent, Joan Cifre, així com representants municipals com Joan Carles Verd, batle de Sencelles, Joan Munar, tinent batle de Costitx o Francisca Gayà, regidora de Medi Ambient i Promoció Local de Sineu. També hi fou present Magadalena Llull, gerent de l’Associació Mallorca Rural, entitat implicada en el desenvolupament territorial sostenible.

Finalitzada la presentació, adreçada tant a altres productors interessats en agroexperiències com a representants municipals i entitats locals, fou Miquel Miralles, propietari de Finca Treurer qui va voler oferir una visita guiada per les instal·lacions, mostrant el seu cas d’èxit en oleoturisme, un exemple inspirador d’integració entre producció agrària, indústria agroalimentària i experiència turística.

L’acte acabà amb un espai de networking, concebut per fomentar sinergies entre productors, resoldre dubtes i generar diàleg entre el sector públic i privat. Això facilità l’intercanvi d’experiències entre els casos d’èxit i altres agents del territori interessats a avançar cap a un model de turisme rural més innovador i sostenible.

La cloenda fou una degustació de productes locals del Pla de Mallorca, fent valdre la riquesa i qualitat de la producció de proximitat.

Back To Top