Skip to content
ActualitatCulturaSineu

Sineu convoca el premi de poesia Gabriel Florit

L’Ajuntament de Sineu ha convocat la tercera edició del premi literari Gabriel Florit-Vila de Sineu de Poesia. Els interessats poden fer arribar les propostes fins al pròxim 15 de març.

Aquesta iniciativa de la regidoria de Cultura i l’editorial Balèria pretén reconèixer a una figura cabdal de la cultura sineuera del segle XX i XXI, Gabriel Florit Ferrer, i també promoure i estimular la creació d’obres d’autèntica qualitat literària en modalitat de poesia. Avaluarà les propostes presentades un jurat format per tres membres, nomenat pel batle de Sineu a proposta de l’editorial; el jurat estarà format només per escriptors, professors o filòlegs de Mallorca.

S’entregaran un total de tres guardons. La resolució del jurat i els guardons seran anunciats, en horari d’horabaixa, al claustre de Sant Francesc de Sineu, en el marc de les festes de Sant Marc i Sa Fira 2024. L’Ajuntament premiarà la proposta finalista amb 1.000 euros i la publicació de l’obra; els autors que siguin segon i tercer classificat rebran una col·lecció d’obres de literatura local.

Es poden consultar les bases, clicant aquí.

TERCERA EDICIÓ

La convocatòria d’enguany és la tercera iniciativa de reconeixement a Gabriel Florit, promoguda des de la corporació municipal. 

En les dues convocatòries anteriors hi han participat prop d’una cinquantena d’escriptors amateurs. El guanyador de l’edició 2022 va ser Salvador Obiols (Viladecans, Barcelona), amb la seva obra “Nosaltres i el temps”. A l’edició 2023, el màxim guardó va recaure en Pere Bergas (Sencelles), autor de la compilació poètica “La dansa de les flòbies”.

Ambdues obres varen ser editades i publicades per edicions Balèria i l’Ajuntament de Sineu

BIEL ‘SABATERET’

Gabriel Florit Ferret (Sineu, 1944), de malnom Sabateret, estudià Peritatge Mercantil. 

Als anys vuitanta del segle XX es donà a conèixer com a poeta i des d’aquell moment ha rebut diversos premis a la seva trajectòria, tant en l’àmbit de la poesia com de la narrativa. Diverses de les seves obres han rebut el patrocini de l’Ajuntament de Sineu.

Del seu llegat destaca la seva aposta pel llenguatge popular. Al llarg de la seva vida, Florit ha publicat entre sis i set mil articles de premsa, catorze poemaris i catorze col·leccions de narrativa curta. És membre de l’associació d’escriptors en llengua catalana.

L’any 2022 va donar nom al nou certamen literari que l’Ajuntament convoca, amb la finalitat d’estimular la creació poètica i reconèixer aquesta figura viva de la cultura.

Back To Top