Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

La Mancomunitat Pla promociona la comarca en la Fira de la bicicleta i viatges de senderisme d’Stuttgart

La Fira “Fahrrad&WanderReisen” (Bicicleta &Viatges) és organitzada per Landesmesse Stuttgart, un destacat impulsor d’esdeveniments d’Alemanya. És una mostra significativa per a tots els interessats en vacances actives i ofereix una plataforma per informar-se sobre nous destins, innovacions en equipament i tendències actuals en el sector a l’aire lliure. La Mancomunitat Pla de Mallorca participa en el pavelló de la Fundació Mallorca Turisme. La Fira ha tengut lloc del 13 al 15 de gener.

En representació de la comarca del Pla de Mallorca hi ha assistit la presidenta de la Mancomunitat, Joana Maria Pascual; la batlessa de Montuïri, Paula M. Amengual; el batle de Lloret, Sebastià Amengual; el gerent de l’organisme supramunicipal, Joan Cifre i Catalina Mir, Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) de la Mancomunitat.

El Cicloturisme va moure el 2022 més de cent cinquanta mil milions d’euros a les Illes Balears, més que el turisme de creuers, segons l’estudi sobre la diagnosi del cicloturisme al Pla de Mallorca realitzat per l’empresa Cycling Friendly, en el marc de les accions executades en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí.

Joana Maria Pascual, presidenta de la Mancomunitat Pla de Mallorca, considera que “el cicloturisme és bo pel Pla de Mallorca perquè és sostenible, desestacionalitzador i impulsa l’economia de la comarca”.

El perfil del cicloturista és una persona entre 45 i 55 anys, amb estudis mitjans o universitaris, amb poder adquisitiu alt, un 60 % és un públic masculí i un 40 % femení. L’estada és normalment d’una setmana i la despesa mitjana és superior a la del turista de sol i platja.

Des de la Mancomnunitat expliquen en un comunicat que els objectius per a impulsar el cicloturisme són:

Disminuir l’impacte del vehicle privat i l’efecte perjudicial al medi ambient.

Reutilitzar antigues vies de comunicació

Estimular el desenvolupament local i social de les zones rurals

Contribuir a hàbits de vida saludables

Fomentar el patrimoni natural, paisatgístic, cultural i gastronòmic

En aquest sentit, apunten que “el Pla de Mallorca té un gran potencial”. Pascual assegura que “no volem ser simplement un lloc de pas, sinó una comarca amb una oferta específica. Actualment, ja tenim un gran tràfic de cicloturistes. Disposam  de 77 establiments totalment equipats per rebre cicloturistes, tenim més de 1700 habitatges vacacionals i una àmplia oferta de restauració, acostumada a atendre a aquests tipus d’usuaris. Oferim una ruta per carretera i una de gravel, a més de tota la gamma de camins i carreteres de la comarca”.

La disciplina predominant entre cicloturistes és de moment la carretera, comprensible si tenim en compte que Mallorca és el principal destí pel turisme d’aquesta modalitat.

Encara que s’ha de tenir en compte que els esdeveniments de gravel tenen com epicentre el Pla de Mallorca. En qualsevol cas, la Mancomunitat Pla de Mallorca vol oferir vies segures, aptes i còmodes.

El Pla de Mallorca ofereix itineraris amb poc desnivell. Assequibles a tots els nivells. Ofereix una àmplia xarxa de carreteres secundàries. Una bona connectivitat. Una diversitat de paisatges. Un patrimoni espectacular. Hi ha una gran tradició de cicloturisme en el territori. Té una ubicació estratègica en el centre de l’illa. Té una àmplia oferta d’allotjament especialitzada. Una oferta complementària extensa i de qualitat. Hi ha esdeveniments ciclistes de repercussió internacional. El Pla de Mallorca pot acollir una gran diversitat de disciplines: carretera, Gravel, mountain bike, familiar, urbà… El visitant sempre pot realitzar experiències creuades que combinin les visites culturals o patrimonials, el tast de la cuina mallorquina, les visites a productors de vi o oli, etc.

Back To Top