Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Els Reis d’Orient arribaran al Pla de Mallorca pendent de l’amenaça de pluja

Reis Porreres

El Pla de Mallorca rebrà la visita dels Reis d’Orient i ho farà amb il·lusió i amb un ull posat al cel a causa de l’amenaça de pluja. Passi el que passi, ses Majestats asseguren que arribaran carregats de regals i que entre la nit de divendres i dissabte dematí quedaran tots els regals repartits.

Per tal de tenir una previsió aproximada del que podem esperar, de les condicions meteorològiques, en un dia tan important, hem demanat al meteoròleg porrerenc, Miquel Tomàs, i responsable de Meteo Illes Balears que ens faci un avançament del temps que farà aquest divendres horabaixa a la comarca.

Tomàs, d’entrada ens explica que “els pronòstics no pinten molt bé“. “Els darrers models que he consultat donen una tongada de pluja cap al matí – migdia, amb una pausa l’horabaixa i el retorn de la pluja durant el vespre-matinada”. Ara bé, afegeix Tomàs, “s’haurà de veure si la pausa s’allarga el temps suficient perquè els Reis d’Orient i els patges puguin fer la seva feina”. Amb aquesta situació que explica Tomàs sembla que la majoria dels municipis del Pla ho podran salvar, ja que quasi totes les colcades comencen a les 18 hores.

temps 5 de gener

“També serà un dia ventós. Amb llebeig al matí, però canvi cap a mestral l’horabaixa, i per tant més fred. Tocarà agafar qualque jaqueta” ens diu el meteoròleg porrerenc. A més afegeix que “consultat el pronòstic automàtic d’AEMET i veig que marca el retorn de la pluja a les 20 hores. Veurem si tenen raó o si aguanta una mica més”.

Pel que fa a la temperatura Tomàs explica que “hi haurà un canvi notable. Ja que a migdia podrem tenir màximes agradables de 17-18°C, però durant les cavalcades i el repartiment de les juguetes rondarem els 10°C de manera general, però amb sensació inferior per mor del vent que bufarà”.

HORARIS

A més no volem que faceu tard a la cita amb en Melcior, Gaspar i Baltasar vos adjuntam els horaris d’arribada als 14 pobles del Pla i també als nuclis urbans que també visitaran.

ALGAIDA: 18.00 h. A Plaça, arribada dels Reis d’Orient acompanyats de la Banda de Música d’Algaida. PINA (18.45 h) RANDA (18.30 h).

ARIANY: 18.00 h. A l’Església. Acompanyats de la banda de tambors i cornetes d’Ariany.

COSTITX: 18.30 h pels Creuers.

LLORET: 18.45 h. Costa d’es Pou. Animacions i desfilada de cavalcada de Reis d’Orient.

LLUBÍ: 18.30 h. Arribada de ses Majestats els Reis d’Orient. Itinerari: carrer la Carretera, plaça de la Carretera, carrer Farinera i plaça de l’Església.

MARIA: 18.00 h. Recorregut per Maria i plaça d’es Pou.

MONTUÏRI: 18.30 h a la Plaça Major. Acompanyats de la Banda de Música de Montuïri.

PETRA: 18.00 h Rebuda dels Reis a l’Església Parroquial.

PORRERES: 18.30 h a la plaça del Molí de n’Amengual. Recorregut per Pou Florit cap a la plaça de la Vila.

SANTA EUGÈNIA: 18.30 h al carrer de l’Església.

SANT JOAN: 18.30 h arribada dels Reis d’Orient. A les 19.00 h parlament a l’Ajuntament.

SENCELLES: A les 18:00 h a la plaça de la Vila. BINIALI: 18.30 h en el carrer del Pou. Arribada dels Reis d’Orient.

SINEU: 18.00 h. Cavalcada de ses Majestats els Reis d’Orient. Recorregut: carretera de Lloret, Bous, Bons Aires, Concòrdia, Estació, Gran, Fossar, Avall, Concòrdia, Bous, de la Rosa i sa Plaça.

VILAFRANCA: 18.30 h inici de la Cavalcada Reial en el carrer del Sequer.

Back To Top