Skip to content
OpinióPetra

Ens han robat o hem perdut Nadal?

On us apunteu amigues i amics lectors?

Us confesso que davant l’actual Nadal sent una certa depressió… Per què?

Jesús neix a Palestina, Israel més tard; en temps de dominació de l’imperi romà: just ara Palestina en guerra amb Israel sota la dominació del dollar (no hem d’oblidar que la Banca americana està dominada pels jueus).

El primer missatge de Nadal és: Pau als homes que estima el Senyor… I avui, continuam en guerra, causant milers de morts.
El missatge de Nadal és senzillesa: “neix dins una cova, no hi hagué lloc a la posada”… i avui per Nadal: menjar i beure a balquena.
L’admirable missatge de Nadal és bona notícia de felicitat per a totes les persones… i les persones estan empernats en voler sols la nostra felicitat oblidant-nos dels altres.

El colossal missatge de Nadal és de germanor/sororitat perquè totes i tots som fills del mateix Pare… I dins la realitat del dia a dia, uns germans viuen en l’abundor i altres justets per sobreviure.

Hi Ha sortida?

Clar que sí… Us en propòs dues:

1. En el 800 aniversari del primer Betlem, actualitzem el Betlem: Contemplem avui Jesús que pateix les conseqüències dels bombardeigs a la seva terra natal. Mirem a Jesús ferit i mort en els hospitals mig en ruïnes. Observem Jesús, obligat per diversos motius, a sortir de la seva terra i anar cap a llocs estranys.

2. En el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, lluitem per fer-los realitat, el Papa Francesc insisteix que tothom sigui “lliure per partir, lliure per quedar”. La realitat ens insisteix: tota persona té dret a un habitatge digne. Posem-nos en marxa i dediquem pressupost.

Tinguem la mirada ben atenta, sortint a l’encontrada amb l’altre amb respecte i amor.

BON NADAL, I SENZILLES FESTES!

Back To Top