Skip to content
ActualitatDestacatSencelles

Sencelles, les persones abans que els cotxes

Sencelles Mobilitat

L’Ajuntament de Sencelles impulsa la creació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). L’objectiu, segons explica el regidor Joan Rigo no és altre que “aconseguir posar les persones per davant dels cotxes“.

És per això que la Sala impulsa aquest projecte i demana als veïns que participin de l’elaboració del projecte. Aquest divendres dia 28 a les escoles velles de Can Bril a les 18 hores hi ha la primera trobada per parlar de Quina mobilitat té Sencelles? Dissabte dia 29 entre les 10 i les 12 del matí al mercat de la plaça de la Vila es xerrarà de Quina mobilitat volem? En aquest mateix espai dissabte hi haurà jocs de la Ludoteca de jardí pels més menuts.

El regidor de Mobilitat, Joan Rigo assenyala que “volem la participació del poble. No sols han de ser els tècnics qui ens facin les seves propostes”. I afegeix que “a més amb la participació dels veïnats aconseguim que aquests coneguin els motius pels quals es fa una cosa i no l’altra, és una manera d’apropar la democràcia a la gent“.

Entre les propostes que ja hi ha sobre la taula Rigo assenyala que “amb pocs doblers podem fer moltes coses. Per posar dos exemples, fer els encreuaments dels carrers elevats o pacificar el trànsit en alguns espais. Aquestes simples accions ja ajuden a prioritzar les persones per sobre dels cotxes. Ho tenim molt clar, volem que siguin primer les persones i no els vehicles motoritzats”.

Rigo també explica que des de l’Ajuntament també els agradaria dur a terme altres accions, però ja no depenen sols de la Sala, cal comptar amb la col·laboració de les administracions supramunicipals. “Ens agradaria poder disposar d’un bus llançadora cap a Santa Maria o Inca i així els veïns de Sencelles tenguessin un millor accés al tren“.

Whatsapp cotxe compartit

Una iniciativa que ja funciona a Sencelles és un grup de whatsapp en el qual la gent pot compartir cotxe. Rigo explica que en aquest grup els veïns indiquen els seus trajectes i si hi ha coincidències s’ajunten i posteriorment acorden el cost de la benzina, per exemple.

Una iniciativa de futur, explica Rigo, seria la creació d’un rènting de cotxe elèctric.

Ronda

Finalment pel que fa a la construcció d’una ronda de circumval·lació, Rigo ha assenyalat que “aquesta infraestructura està en mans del Consell de Mallorca, nosaltres l’Ajuntament ja ens hem reunit amb el conseller de Carreteres i hem presentat les nostres propostes”.
Segons el seu punt de vista serà més fàcil construir la ronda sud que no la nord.

Back To Top