Skip to content
AlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El Consell ha esbucat 187 construccions il·legals en sòl rústic del Pla

Demolició a Algaida

L’Agència de Defensa del Territori (ADT) del Consell de Mallorca ha donat a conèixer les dades de demolicions dutes a terme arreu de Mallorca entre el 2017 i 2022. Així veim com als 14 municipis del Pla de Mallorca s’han duit a terme un total de 187 actuacions.

Entre totes aquestes destaquen el municipi d’Algaida amb 90 demolicions o Montuïri amb 36. A la cua hi ha Vilafranca o Costitx amb una sola actuació per part de l’ADT.

L’ADT vetla per la protecció de la legalitat urbanística i territorial de Mallorca. Alguns municipis de l’illa li tenen cedides les competències urbanístiques en sòl rústic. Això fa que aquest organisme autònom del Consell de Mallorca pugui actuar en matèria de protecció de la legalitat urbanística mitjançant aquests convenis signats amb els municipis.

Dels 14 municipis del Pla sols quatre d’ells no tenen cap classe d’acord amb l’ADT. Aquests són els d’Ariany, Costitx, Maria i Petra. Això no impedeix que l’Agència no pugui actuar en aquests municipis de fet al llarg d’aquests sis anys les sancions en aquests quatre pobles són de dues a Ariany; una a Costitx; tres a Maria de la Salut i dues a Petra.

Per pobles les actuacions de l’ADT al llarg d’aquests sis anys han quedat de la següent manera:

Algaida 90
Ariany 2
Costitx 1
Lloret 6
Llubí 13
Maria 3
Montuïri 36
Petra 2
Porreres 4
Sant Joan 5
Sta. Eugènia 9
Sencelles 12
Sineu 3
Vilafranca 1

Back To Top